luni, 31 octombrie 2022

Video: Halloween și morții de la Seul

Presa din Europa si SUA evită să mediatizeze cazul, doar ce mai scapă pe ici pe colo… Dacă aceasta s-ar fi întâmplat la pelerinajul Sf. Paraschiva, întreaga presă românească ar fi mediatizat pe toate canalele.

Cel puţin 149 de persoane au murit şi alte 150 au fost rănite sâmbătă seara într-o busculadă în centrul capitalei Seul (Coreea), unde zeci de mii de persoane, multe îmbrăcate în costume, au sărbătorit Halloween-ul pentru prima dată după pandemia de COVID-19, informează AFP, citat de Agerpres.

 

miercuri, 26 octombrie 2022

Caterisirea ezotetristului Daniel Bălaș e validă. A fost caterisit de Sfinții Părinți, pentru ereziile sale, ierarhul a fost doar cel care a aplicat sancțiunea. - spune părintele Eftimie Mitra.

Propaganda antiortodoxă a lui Daniel Bălaș ascunde un prozelitism budist mascat sub aspectul criticilor la adresa "clericilor corupți".


Fostul preot Daniel Bălaș  aduce mereu atacuri și calomnii la adresa Bisericii Ortodoxe. Acesta se folosește de cazuri în care unii clerici nu au respectat învățătura Bisericii (morală, spirituală, administrativă...), ca mai apoi să aducă schimbări în ceea ce privește învățătura de credință.

Pentru abaterile sale de la învățătura de credință și comportament indisciplinat, a fost avertizat, apoi caterisit. Acesta susține că nu este valabilă caterisirea, deoarece nu episcopul decide dacă el mai are sau nu mai are Harul preoției. 

duminică, 23 octombrie 2022

Ezoterismul si misterele de la Sarmizegetusa Regia (3)

Prostia omenească îmbinată cu escrocheria aduc după sine victime pe toate planurile. Misionarii religiilor asiatice în țările creștine își abrogă titulatura de "maeștri" sau "evoluați" în domeniul spiritual. Astfel, în înalta lor spiritualitate, se gândesc că au găsit soluții pentru a rezolva viitorul spiritual și social al planetei prin confecționarea unor noi lideri mistici creați în anumite împrejurări de ei consfințite. Consecințele se văd clar, noi victime sau pasiuni erotice sub pretextul creării unor salvatori spirituali, apar la lumina lunii pline la Sarmizegetusa. Unii le iau în râs, alții le iau în serios, iar alții le ignoră, fiecare după cum simte. Mai multe despre acestea, vedeți în cele prezentate de  Vladimir Brilinsky în cartea "Îndăcitul":

miercuri, 19 octombrie 2022

Criza duhovnicească a ierarhiei BOR si a preoților din anturajul acestora...

     BOR - între duhovnic si duhovnicie

Scandalul recent apărut ce planează asupra ierarhiei BOR pune în umbră pe cel anterior despre abuzurile de care este acuzat fostul preot Visarion Alexa. Păcate au fost și vor mai fi în Biserică, dar important este să fie înțelese corect și depășite cu bine de credinciosul de rând. Voi încerca să exprim câteva idei în acest sens în continuare, deși sunt conștient că sunt prea firave față de cerințele împrejurărilor.

Este util de făcut diferențierea între păcatul personal și scandalul public. Impactul public îl putem aborda și chiar trebuie să-l absorbim și noi în sensul păstrării cursului evanghelic al lucrurilor. Nu putem băga pur și simplu capul în nisip, ci trebuie să urmărim să nu ajungem ca nivelul particular să nu fie transferat asupra corpului credincioșilor sau clericilor.

Detalii vedeti aici: https://theodosie.ro/2022/10/07/duhovnicia-in-avarie-a-bor-in-urma-scandalului-visarion-alexa/comment-page-1/