miercuri, 15 decembrie 2021

Pr. Ilarion Argatu îl acuză pe "maestul" reiki Ovidiu Argesanu de manipulare și escrocherie pentru că s-a folosit în mod viclean de numele său.

 Părintele Ilarion Argatu îl consideră farsor și vrăjitor pe Ovidiu Dragoș Argșeanu.

Ezoteristul Ovidiu Dragoș Argeșanu (in foto) a atras mulți adepți din rândul ortodocșilor spunând că este ucenic al părintelui Ilarion Argatu și că ar fi învățat să citească molitfele Sfântului Vasile de la marele duhovnic. Minciuna este vădită de duhovnicul ortodox și demascată. Argeșanu este unul dintre liderii mișcărilor ezoterice din România, făcând mereu apologia "științei psihologiei" si "terapiei prin energie" printre români. În realitate, Argeșanu prin practile sale ezoterice a insuflat adepților un duh și un mod de gândire străin de neamul românesc și de credințe poporului român. În ultima perioadă a recunoscut că are orientări religioase budiste.

 În cele ce urmează vom prezenta mărturia părintelui Ilarion Argatu prin care se dezice și acuză diversiunea creată de maestrul ezoterist care promovează în România noua religie New Age prin intermediul curentelor ezoterice:


- Părinte, este un doctor în București, Ovidiu Dragoș Argeșanu, care face bioenergie sau reiki și spune la cei cei vin la inițiere că de la dumneavoastră a învățat acestea și că este ucenicul dumneavoastră, este adevărat?

- Cum să fie adevărat? De unde a mai scos bazaconia asta? M-ai văzut pe mine că fac drăcovenii din astea? Cum să învețe de la mine? Ce ucenic? De când am eu ucenici? Vezi vreunul pe aici? Este o minciună grosolană! Vedeți lucrarea diavolului, ca să mă compromită și să scadă încrederea oamenilor, le dă în gând acestor farsori și vrăjitori să se folosească de numele meu ca să le crească popularitatea.

- Spune că a participat la citirea moliftelor și la molitfele pe care le-ați citit a primit el o lumină și puteri bioenergetice.

Asta spune el și tot el o crede. Dacă o fi participat când eu am citit moliftele și n-a venit cu gândul curat, a venit numai ca să ispitească, atunci l-a înșelat satana, înșelat rămâne și va înșela pe mulți. Vai de sufletul lui. L-au prins diavolii cu chip de lumină sau teologii iadului, din cursa lor cu greu mai scapă. La mine vine multă lume la rugăciuni, fel de fel, dar nu toți pleacă curați, fiecare primește după credința cu care vine și după curăția inimii. Să nu vă faceți ideie că toți cei care vin pentru un sfat sau pentru o rugăciune sunt și ucenicii mei. Un ucenic stă lângă învățătorul sau duhovnicul lui ani de zile ca să învețe cele duhovnicești, nu o zi sau o jumătatea de zi. Să vă spun, în afară de copiii mei și nepoți, n-am putut ține pe lăngă mine pe nimeni, din cauza autorităților. Dacă aș fi ținut pe lângă mine ucenici ar fi avut necazuri din cauza securității. Fiind mereu urmărit și supravegheat de securitate nu am putut să-mi fac nici ucenici aici și nici în mămăstirile prin care am mai fost. Dacă mai auziți pe careva  înafară de copiii mei și nepoți, spunând că este ucenicul Părintelui Argatu, să nu-l credeți.

 

Sursa: "Răspunsuri duhovnicești la întrebările credincioșilor, ale părintelui arhimandrit Ilarion Argatu", Editura "Mila creștină", ediția a 3-a, 2010, pg. 45-46 (carte îngrijită de pr Ioan V. Argatu, nepotul părintelui Ilarion Argatu).

 

Despre absurditatile lui Argesanu am mai prezentat si aici:

 http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.com/2020/02/ofensiva-new-age-decaderea-spirituala.html

 

 -    -    -    -    -    -    -    -    -    -    -    -    -    -    -    -    -    -    -    -    -    -    -    -    -    -    -    -    -

Obs. 

Părintele Ioan V Argatu, a stat zi de zi lângă pr. Ilarion, timp de 9 ani și ne confirmă că părintele Ilarion nu a fost de acord niciodată ce practicile ezoterice, pe care le-a considerat ca fiind oculte, iar liderii acestor grupări din România ducând lumea în înșelare...

18 comentarii:

  1. Buna ziua. As putea sa va dau poze mai bune cu mine. Asta e singura pe care o aveti? De de acum vreo 15 ani! Qr tb sa va actializati baza de date. Cat despre ceea ce scrieti. Vedeti ca intrati sub incidenta calomniei. Si s ar putea sa va coste. Ceea ce am avut de spus gasiti in carti si emisiuni. Xat despre minciunile pe care le debitati de 2000 de ani? E timpul sa iasa adevarul la iveala:-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bună ziua,

      După cum vă adresati în comentariu păreți a fi tocmai liderul sectei Reiki, domnul Ovidiu Argesanu, despre care am relatat în articol.
      În cazul în care sunteți tocmai dumneavoastră, așteptăm cu nerăbdare procesul în instanță. Cu această ocazie vor ieși mai multe la iveală.

      Referitor la poză, considerăm că e cea mai reprezentativă. Un lider "spiritual" tatuat și sexi... Vă reprezintă. Nu?

      Responsabil de redacție,
      Marius Pop

      Ștergere
  2. Sunt curios daca o sa l publicați. Daca ni, veti fi contactați de avocatul meu privind dreptul la replica. O zi minunată

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sigur,
      Așteptăm să ne contacteze avocatul.
      Vă lăsam și adresa de email: asociatia.astradrom@yahoo.com

      Ar fi bine cât mai repede, dacă se poate. Un astfel de proces ar fi binevenit. Este nevoie să se afle cât mai multe despre subiect.

      Marius Pop

      Ștergere
  3. Esti prost informat. Ne a deschis ochii cu privire la practicile voastre de a lega sub altar sufletele. Eu nu iau totul asa cum le vindeti voi, verific informariile. Din pacate faceti mult mai multe. Dar Tatal si Maica nu va iarta

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dacă ai fi fost bine informată. Nu cădeai în capcana lui Argeșanu.
      Cine a legat sufletele sub Altar? De unde ai scos astfel de idioțenii?
      La care Tată și Maică te referi? La Iisus Hristos, care este Dumnezeu personal și la Maica sa care l-a născut? Scrie în Biblie: "Eu si Tatăl una suntem". Chiar nu știai? Chiar nu ai fost informată?

      Ștergere
  4. Wow ce mintiti? Asa spune Dumnezeu sa faceti? Pr Argatu a murit in 1999 si in 2002-2003 a inceput Dr. Argeseanu sa practice reiki. Voi sunteti crestini sau certini?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din câte observ faceți parte din gruparea domnului Argeșanu,
      Vă informez că nu scrie nicăieri, în acest articol, despre afirmațiile publice (emisiuni sau scrieri) ale domnului Argeșanu.
      Liderul dumneavoastră (dl. Argeșanu) s-a dat drept ucenic al părintelui Argatu cu mult înainte de a apărea la emisiuni TV sau de a scrie despre învățăturile sale religioase de tip ezoteric, când încă duhovnicul ortodox era în viață.
      Faptul că, ulterior decesului părintelui Argatu, la anumite emisiuni TV sau în cărți sau presa și canalele de nișă ezoterică, dl. Ovidiu Argeșanu a mai amintit de faptul că i-ar fi fost ucenic duhovnicului ortodox, nu înseamnă că atunci s-ar fi folosit pentru prima dată de numele marelui duhovnic.

      Marius Pop

      Ștergere
    2. Buna ziua, nu sunt un adept al Domnului Argeasanu, dar urmarind cateva postari de pe Youtube si citind cartea pe care o mentionati am vazut asocierile pe care le face cu Parintele Ilarion Argatu si ca sa imi dovedesc daca este adevarat ce spune sau nu am cautat sa vad rudele parintelui si am ajuns la Boroaia acum cred 2-3 ani unde si slujea parintele Alexandru Argatu care era fiu cel mai mare al parintelui. S-a nimerit sa fie prezent in biserica din Boroaia la momentul la care am ajuns acolo. Pe langa alte subiecte am abordat fix acest subiect daca Domnul Argeseanu a fost sau nu ucenicul tatalui sau. Prima reactie a fost ca este intrebat tot timpul cand slujeste in anumite locuri de acest lucru dar ca intradevar este adevarat faptul ca a fost ucenicul dansului. Ca pe langa ceea ce a invatat de la parintele Argatu, domnul Argeseanu face sau nu lucruri ce ies din tiparele ortodoxie fiecare va raspunde candva in fata lui Dumnezeu ( acestea sunt cuvintele parintelui Alexandru Argatu). Cartea din care dumneavoastra citati este scrisa de un nepot al parintelui Ilarion Argatu. Tocmai pentru a ma lamuri singur de acesta lucru am ales sa merg sa vorbesc direct cu o persoana apropiata a parintelui.

      Ștergere
    3. Pentru Anonimul care a comentat in 2 ianuarie 2022

      Mă numesc Eftimie, sunt preot la un schit în jud. Hunedoara. L-am cunoscut personal pe pr Alexandru Argatu, am avut câteva discuții cu el despre falșii ucenici ai părintelui Ilarion (tatăl său). Mi-a spus că acest Argeșanu nu a fost niciodată ucenic al părintelui Ilarion, iar părintele Ilarion era foarte revoltat de faptul că unii se folosesc de numele său în scopuri nesincere. Atunci mi-a spus că toate sunt minciuni scornite de Argeșanu.

      Ba mai mult decât atât, părintele Alexandru spunea că odată toate acestea vor ieși la iveală și mincinoșii vor fi dați în vileag. Acest lucru l-a făcut acum nepotul părintelui Argatu. A dat în vileag minciuna unui impostor.

      Deocamdată mă opresc aici, dar la momentul potrivit voi spune mai multe…

      Ștergere
  5. Bănuiam eu ca nu e ceva în regulă cu Argesanu acesta.
    Prea e înclinat spre cele carnale si face pe "spiritualul".
    Sunt destui proști care sa-l urmeze. Toţi de teapa lui...
    In om serios nu cred că îl i-a în seamă.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ioana Buciuman - Oradea22 decembrie 2021 la 17:22

    Argesanu e un obsedat sexual. Toti curvarii si pedofilii casre isi bat joc de viata de familie se aduna in secta lui Argesanu. Vedeti pe retelele lui de socializare cate hule si blasfemii aduce la adresa crestinismului si a lui Hristos.
    Mandru, arogant si lipsit de bun simt. Acesta este Argesanu si reikistii lui...l

    RăspundețiȘtergere
  7. Va dati seama de nivelul de "spiritualitate" al acestui golan de haită...
    Adepţii lui sunt tot ca el...
    Niște golani în toată regula.
    Cine e om serios nu poate urma unui astfel de pușlama!

    RăspundețiȘtergere
  8. Vai de capul lui. Ce tupeu. Să fii cu musca pe căciulă si se ameninţi cu avocaţii.
    Demonic. Fără cuvinte.

    RăspundețiȘtergere
  9. Andreea din Orăștie27 decembrie 2021 la 05:18

    Ezoterismul e o secta.
    Promoveaza idei religioase budiste (reincarnarea, dumnezeu impersonal, etc...)

    RăspundețiȘtergere
  10. Reiki este practica demonica.
    Nici nu are rost sa detaliem - meseriasii "lor" stiu foarte bine si ies in public cu ce-i invata dracu' sa prosteasca pe cei slabi in credinta mai intai.
    Nu dor reiki ci si toate chi sau ki sau qi = Tai Chi, Qi Gong, ...- practici infratite cu satanimele yoga; de asemenea acupunctura, acupresura isi au originea ca si cele de mai sus in constructia/ipoteza religioasa a celor 5 animale sistematizat prezentata in Tao/Dao.
    Si toate artele "martiale": Karate, Judo, Jiu Jitzu, Tae Kwon Do, Aikido sint tot bazate pe "cererea" de a fi posedat de un demon care sa faca supraom din orice fraier.
    ====
    Este elementar - cine propovaduieste demonisme nu face ascultare ortodoxa, a apostaziat.

    RăspundețiȘtergere
  11. Doamne ajută! Puteți să mă ajutați cu o poză din carte unde scrie acest lucru? Vă rog! Să publicați imaginea din carte aici?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cartea o puteți găsi la Editura Mila Creștină.
      În articol este sursa de unde a fost preluat textul.
      De asemenea, puteți găsi cartea si la nepotul părintelui Argatu.

      Ștergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.