joi, 28 ianuarie 2021

Impostori de profesie: O grupare de falși preoți din Hunedoara se ascund sub un ONG sub protecția unor persoane influente din zonă.

"Patriarhia Ortodoxă a Națiunilor" sau lupul cu blană de oaie?

O sectă controversată din Franța se folosește de imaginea Bisericii Ortodoxe pentru a câștiga adepți în România

Falși episcopi
Săvârșesc slujbe religioase la Conacul Archia, Reședința pentru Seniori, la parterul unui bloc și la casele oamenilor.

Pe adresa redacției am fost informați că, prin intermediul rețelelor de socializare românești, unii șarlatani se prezintă a fi preoți, ca mai apoi, să profite de naivitatea unor persoane, din țară și diaspora, pentru a se îmbogăți sau a se desfăta sexual (unii dintre ei fiind implicați în scandaluri de homosexualitate). Încercând să aflăm cine sunt persoanele în cauză, am constatat că infractorii fac parte dintr-o grupare numită "Patriarchat Orthodoxe des Nations" (Patriarhia Ortodoxă a națiunilor). Așa am ajuns să aflăm că centru lor din România este în Hunedoara. Aceștia pretind a fi o asociație religioasă, dar conform informațiilor oferite de Ministerul Cultelor din România, nu figurează printre asociațiile religioase cu drept de practicare a ritualurilor și slujbelor religioase la noi în țară. Conform statutului asociației Noul Eden de la Judecătoria Hunedoara, nu au dreptul de a săvârși slujbe religioase în calitate de preoți sau episcopi.

În România, una dintre aceste așa-zise asociații este Asociația Religioasă "Noul Eden". Din verificările noastre, nu reiese că aceasta ar avea drept de a săvârși slujbe religioase în calitate de preoți, la noi în țară. Detalii despre asociațiile religioase (cu drept de practicare de ritualuri sau slujbe) admise în România se pot găsi accesând site-ul Secretariatului de Stat pentru Culte, secțiunea "Asociații religioase". Vedeți link-ul: http://culte.gov.ro/?page_id=59&fbclid=IwAR2etAob-tFGHy-U64b0fsvndZw2b6Y0ak9GbiyUZChdGZqeplVvb7EuF8w

 

miercuri, 20 ianuarie 2021

Prozelitismul stilist si vaccinarea in contextul "pandemiei" COVID

Pozitia BOSV raspandita in mediul online cu scopul de a atrage adepti

Coronavirusul si vaccinarea a starnit controverse la nivel mondial. Oamenii de stiinta nici ei nu sunt decisi care e solutia cea mai buna, in prezent existand multe controverse pe acest subiect.

Pornind de la acest aspect, unele ONG-uri, formatiuni politice sau firme direct sau indirect interesate de castig, se fac tot mai simtite in spatial public, indeosebi in mediul virtual.

Ce ne-a atras atentia, in mod deosebit, a fost pozitia sectei stiliste de la Slatioara, care, desi are foarte putini credinciosi, a tinut sa-si faca cunoscuta pozitia printre credinciosii BOR. Nu ar fi prima data, deoarece mereu cand sinodalii BOR sunt prinsi "intre ciocan si nicovala", BOSV incearca sa atraga de partea sa pe acei credinciosi ortodocsi nemultumiti de deciziile ierarhilor BOR.

vineri, 8 ianuarie 2021

Ortodocșii resping reîncarnarea? Ce spune știința?

Ortodocșii resping reîncarnarea. Mă refer la ortodocșii care cunosc învățătura de credință. Părinții Bisericii cunoșteau teoriile despre reîncarnare  încă din primele secole creștine. De ce le-au respins? Răspunsul îl vom găsi în acest articol. Mai nou, ortodocșii au argumente împotriva reîncarnării și de la efectele transplantului de organe asupra primitorului.

duminică, 3 ianuarie 2021

Coreea de Sud: mai mulți oameni au murit după ce au fost vaccinați antigripal

 Cel puțin 13 persoane au murit după ce au fost vaccinate antigripal în Coreea de Sud în ultima săptămână, au anunţat autorităţile.

Situația provoacă îngrijorări cu privire la siguranţa vaccinului în momentul în care programul de inoculare împotriva gripei sezoniere a fost extins pentru a elimina potenţialele complicaţii legate de COVID-19, scrie Reuters.