joi, 30 iulie 2020

Un ierarh român din Republica Moldova, vorbeste despre schisma din Ucraina


PS Petru de Nisporeni si Unghieniexplică:
Problemele din Ucraina au apărut după subminarea sobornicității Bisericii Ortodoxe.

BOR este părtașa la aceasta prin semnătura dată în Creta. Încă nu e târziu să își repare greșala.

    Problema schismei din Ucraina nu este un eveniment care a apărut din senin. Pentru a înțelege criza ucraineană de astăzi trebuie să mergem în urmă cu trei ani la Kolimbari, la așa numitul sinod din Creta și să observăm ce anume s-a petrecut acolo. Pentru că în Creta avem un fenomen nemaiîntâlnit în Biserica Ortodoxă. Arhiepiscopul Anastasie al Albaniei a mărturisit că un astfel de sinod nu este o copie a vechilor Sinoade, ci este un „sinod” de tip nou, care nu a mai fost în istoria Bisericii. 
    Acest așa numit sinod, de fapt, distruge sinodalitatea Bisericii Ortodoxe lovind în  sistemul sinodal de conducere al Bisericii…

Detalii vedeti aici: https://ortodoxiacatholica.com/blog/2020/03/10/interviul-acordat-de-preasfintia-sa-petru-episcop-de-ungheni-si-nisporeni-al-mitropoliei-moldovei-boru-parintelui-matei-vulcanescu-pentru-site-ul-ortodoxiacatholica-com/


luni, 27 iulie 2020

Sfantul Mucenic Pantelimon - doctor fara de arginti


Este sarbatorit la 27 niulie

    Sfantul Mucenic Pantelimon s-a nascut in anul 284 in orasul Nicomidia. A trait in timpul imparatului Maximian (286-305). La nastere a primit numele de Pantoleon, care inseamna "cel in toate puternic ca un leu", un nume pagan, caci tatal sau impartasea credinta in zei. Insa Evula, mama sa, era crestina. Aceasta moare la putini ani de la nasterea lui Pantoleon. La indemnul tatalui sau termina Scoala de Medicina din Nicomidia, iar ucenicia o va face cu renumitul medic Eufrosin.

    Afla de la preotul Ermolae ca Hristos este singurul doctor adevarat. Dupa ce ridica din moarte un copil care fusese muscat de o naparca, prin chemarea lui Hristos, cere sa fie botezat. Dupa ce primeste botezul de la preotul Ermolae, numele sau a devenit Pantelimon, care inseamna "cel cu totul milostiv". 

vineri, 24 iulie 2020

„România anilor 2020, unui eretic in viață i s-a ridicat statuie in timp ce Sfinții Neamului Românesc sunt ignorați cu desăvârșire.”

   Statuia cu pricina a fost ridicată de Biserica Catolică cu prezența unor fețe bisericești ortodoxe.
  
Niciodată nu a fost un tip habotnic, niciodată nu am căzut în plasa schismaticilor de a răstălmăci tot pentru a lovi în Biserică și-n Ierarhii Bisericii Ortodoxe, dar ceea ce vedem în pozele de la evenimentul de mai sus, reprezintă un atac din partea acestor oameni care fac parte din clerul Bisericii contra Bisericii, culmea.

miercuri, 22 iulie 2020

Parintele Ioan de la manastirea Rarau - despre moastele parintelui Ilie Lacatusu de la Bucuresti

Parintele Ilie Lacatusu, unul dintre martirii romani din temnitele comuniste are sfinte moaste. Acesta este un lucru pe care cine l-a vazut il marturiseste cu convingere. Parintele Ioan de la Rarau povesteste:

- Părinte Ioan, spuneţi-ne câteva cuvinte despre părintele Ilie Lăcătuşu, ale cărui moaşte întregi şi binemirositoare au fost găsite acum câţiva ani în Bucureşti…
 

marți, 21 iulie 2020

luni, 20 iulie 2020

Sfantul Ilie - cel iubit de Dumnezeu

Praznuit de Biserica la 20 iulie in fiecare an
Sfântul Proroc Ilie – văzătorul de Dumnezeu, făcătorul de minuni și zelotul dumnezeieștii credințe – s-a născut din seminția preoțească a lui Aaron în pământul Arabiei, în cetatea Tesvi, pentru care pricină s-a și numit Tesviteanul. Când s-a născut pruncul Ilie, tatăl lui, Sovac, a văzut îngerii lui Dumnezeu cum șed în jurul copilului și îl înfășoară cu foc, și îl hrănesc cu pară de foc. Aceasta a preînchipuit caracterul de foc al Sfântului Ilie și puterea lui de Dumnezeu dăruită.

Mai multe despre Acest Sfant prooroc, vedeti aici:  https://doxologia.ro/sfantul-slavitul-prooroc-ilie-tesviteanul

vineri, 17 iulie 2020

De ce a îngăduit Dumnezeu umilința peste Patriarhia de Constantinopol?


 Ce face Patriarhia Română

    La câtiva ani după ce Patriarhia de Constantinopol a făcut dezbinare în lumea ortodoxă, prin pseudosinodul din Creta si susținerea schismei ucrainene, Dumnezeu îngăduie lucruri care ar trebui să pună semne de întrebare ierarhilor ortodocsi din întreaga lume.

     Transformarea acestei metropole bizantine din muzeu în moschee, arată că președintele Turciei nu se teme de reacțiile ce pot să apară, în timp ce liderii politici europeni susțin migrația musulmanilor în Europa și construirea de moschei. Liderii religioși creștini nu încalcă deciziile politicienilor europeni.

Patriarhia Română se pare că a dat un comunicat... și cam atât.
Vedeți mai jos ce spune Patriarhia României:

duminică, 12 iulie 2020

VIDEO: In Serbia protestatarii au luat cu asalt parlamentul pentru abuzurile legislative referitor la COVID 19

De cateva zile au loc ciocniri violente intre protestatari si fortele de ordine.
De cateva zile in Serbia au loc proteste ale populatiei nemultumite deoarece conducerea politica a statului au dat noi legi restrictive abuzive in ce priveste raspandirea coronavirusului.  
Aceste legi sunt date in mai multe state ale lumii 
la indrumarea Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS).


vineri, 10 iulie 2020

Noi legi cu echivoc votate de Parlamentul Romaniei in perioada COVID 19

In pandemia cu coronavirus guvernele lumii au luat decizii extreme. SUA a iesit din OMS, iar alte tari au anuntat ca vor sa iasa. Romania are in plan sa ramana si sa continue respectarea retetelor oferite de OMS. Ieri Camera Deputatilor a decis o noua intrare in STARE DE URGENTA. Urmeaza sa dea si SENATUL o decizie ca mai apoi presedintele Klaus Iohannis sa aprobe.

miercuri, 8 iulie 2020

Pr Constantin Necula de la Sibiu si spalarea pe creieri a tinerilor ortodocsi din Romania.


De ce preotul Necula are binecuvantarea BOR sa conferentieze si sa apara in public, in timp ce preotii cu conceptii traditionaliste sunt pusi la zid de catre ierarhii lor?


Pr. Constantin Necula face un amestec sincretist intre ortodoxie si catolicism, conform planurilor New Age -iste de nivelare a religiilor. O spune chiar el insusi in filmarea de mai jos. In emisiunea sa de la un post catolic, acesta induce idea ca si catolicii si ortodocsii sunt la fel, in schimb evita sa vorbeasca despre ereziile din invataturile catolice. Aceasta conceptie este valabila doar in tarile ortodoxe, deoarece in Vest, teologii si clerul catolic au o opinie contrara, considerand ca ortodocsii sunt inferiori acestora.


sâmbătă, 4 iulie 2020

VIDEO - Studiu teologic: Neopăgânismul dacic în contextul noilor mișcări religioase.

Părintele Marius Ghidarcea.
Noi dezvăluiri din lumea mișcărilor religioase de natură New Age din România.

 Preotul Marius Costel Ghidarcea din Deva a avut ca lucrare de doctorat, la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, o temă mai putin întalnită si necunoscută publicului. Subiectul acestei lucrari tratează noile secte de sorginte dacică apărute în România. Acestea fac parte dintr-o mișcare religioasă mai largă, la nivel mondial, sub spectrul curentelor New Age, prin care se încearcă revenirea la religiile politeiste dinainte de creștinism. Din acest ansamblu de reînviere a credințelor în zei fac parte si unele curente religioase asiatice (din budism, hinduism), întâlnite în țările creștine europene, inclusiv România.  





joi, 2 iulie 2020

Stefan cel Mare si Sfant - Voievodul Moldovei.

Astăzi, Biserica Ortodoxă Română îl cinsteşte pe Sfântul Voievod Ştefan cel Mare, domnitorul muşatin căruia, pentru sfinţenia faptelor sale, poporul român de pretutindeni îi înalţă, din adâncul conştiinţei sale, un prinos de mulţumire şi recunoştinţă.

Acest voievod este mult criticat de catre organizatiile homosexuale si adeptii Noii Ordini Mondiale, fiind unul dintre voievozii români care au ținut aprinsă flacăra credinței și a iubirii de neam.

Mai multe detalii vedeti aici:
 https://doxologia.ro/puncte-de-vedere/de-ziua-sfantului-voievod-stefan-cel-mare