marți, 16 aprilie 2019

Alegerile europarlamentare 2019: Românii s-au săturat de partidele politice. Se orientează spre candidați independenți.

De ce tot mai mulți români se orientează spre candidați indepenți.

    Foarte mulți români s-au dezamăgit de partidele politice din România. Acestea au acționat, de cele mai multe ori, sub impulsul presiunilor venite din partea liderilor de partid care impuneau consilierilor/deputaților/senatorilor ce și cum trebuie votat în consilii sau parlament atunci când se decidea o lege sau o hotărâre locală. La rândul lor, liderii de partid acționează sub impulsul unor interese personale în care folosește tot aparatul decizional al partidului pe care îl conduce, sau sub presiuni din afară.

    Un candidat independent nu poate deține puterea (nu are majoritate), ci el acționează conform propriilor principii după care votează o lege în parlament sau o hotărâre la nivelul unui consiliu local.

    Un independent, dacă nu și-a ținut promisiunile, a doua oară nu va mai fi ales, în timp ce un partid își poate schimba echipa după bunul plac, directivele decizionale se dau tot din "cârma" partidului.

    Un alt motiv este cel financiar. Un candidat independent își face campanie din propriile finanțări, în timp ce partidele politice cheltuiesc sume enorme pentru campaniile electorale din bugetul statului alocat unor partide (pe: televiziuni, presă, afise, pliante, deplasări etc).

În cursa electorală pentru alegerile Europarlamentare s-au angajat trei candidați independenți. Aceștia sunt:


1. Gregoriana Tudoran, 42 ani, nascută la Iași.
Economist, lucrează la Bruxelles de peste 10 ani – consultant financiar pentru afaceri europene

Nu își declară public o apartenență religioasă

Este susținută de Asociația civică „Împreună pentru A8”.
Militează pentru susținerea proiectului care ar trebui să lege orașul Iași de Tg Mureș.

Gregoriana Tudoran este la prima candidatură.


2. George Nicolae Simion, 33 ani, născut la Focșani.
    Istoric și economist, implicat în diferite acțiuni de susținere a culturii și valorilor naționale românești.

    Se declară de religie ortodox

    Este susținut de Fundația „Acțiunea 2012” și alte ONG-uri cu caracter patriotic.
   Militează pentru unirea Basarabiei cu România și unitatea românilor de pretutindeni, susține valorile morale creștine (familia tradițională) și construirea de autostrăzi.

    Pentru că procentul unioniștilor din Republica Moldova a crescut de când este implicat în proiecte unioniste, Președintele Moldovei, Igor Dodon, si serviciile secrete ale Republicii Moldova, in 2015, au dat ordin pentru interzicerea sa pe teritoriul Republicii Moldova. Acuzația de la dosar este: „Periculos pentru siguranța statului Moldovean”. A contestat în instanță, acțiune încă nefinalizată.

    George Simion este la prima candidatură.


3. Peter Costea, 57 ani, născut în Bihor.
    Avocat, lucrează în orașul Houston, Texas, SUA, unde e plecat din anul 1978. În 1985 a primit cetățenie americană, iar din 1991 practică avocatura.

    Se declară de religie baptist.

    Este susținut de grupări protestante din România și Republica Moldova, dar și de unii membrii ai organizației religioase Oastea Domnului.

   Militează pentru valorile creștine (ramura protestantă), fiind președinte al asociației „Alianța Familiilor din România” al cărui fondator este.

    A fost avocatul familiei Bodnariu (români penticostali din Norvegia) în anii 2015-2016. Cazul Bodnariu este cunoscut prin intermediul presei din România care a prezentat luptele unei familii din diaspora pentru a nu li se lua cei cinci copii, de către statul Norvegian, pentru aplicarea corecției prin “violență fizică”. 

    Peter Costea este la a doua candidatură. În urmă cu 4 ani a obținut doar aproape 40.000 voturi, insuficient pentru a trece pragul necesar.

                                *     *     *     *     *     *     *     *

Alte detalii despre alegerile Parlamentului European din 2019.

Alegerile vor avea loc în perioada 23 – 26 mai 2019 și toți europenii vor putea vota componența noului Parlament European. Pe 23 mai va avea loc votarea în Olanda, pe 24 mai în Irlanda, pe 25 mai în Letonia, Malta și Slovacia și pe 26 mai în restul statelor, printre care și România.

În urma votului, vor fi aleși 705 europarlamentari care vor reprezenta cetățenii europeni la nivelul Uniunii Europene până în anul 2024. Rezultatele alegerilor vor fi publicate pe site-ul: www.alegerile-europene.eu.

Pot vota cetățenii statelor membre ale UE care au atins vârsta electorală potrivit cu legislația fiecărei țări. Pentru România este vârsta de 18 ani.

Pentru fiecare țară vor fi anunțate secțiile de votare. Cetățenii români care locuiesc într-o altă țară din UE au dreptul să voteze fie pentru candidații din România în secțiile de votare organizate în cadrul ambasadelor sau consulatelor, fie pentru candidații din țara de reședință.

Din Republica Moldova și Ucraina pot vota cei care dețin cetățenia română și au atins vârsta de 18 ani. Ei vor putea vota după o programă ce va fi anunțată de ambasada României din țările respective.

prof. Mioara Nicolau

17 comentarii:

  1. Interesant. Eu i-am înfiinţat dlui. Costea Asociaţia Alianţa Familiilor din România. Un proiect care trebuia să se transforme într-o federaţie a organizaţiilor şi liderilor cultelor creştine, a devenit jucăria dlui. Costea, care i-a îndepărtat rând pe rând pe membrii fondatori.
    Despărţirea mea de AFR şi dl. Costea s-a produs atunci când am solicitat să fie schimbată denumirea proiectului „Declaraţia de la Timişoara”, ce se dorea un fel de declaraţie programatică a valorilor creştine, într-o altă titulatură, sau măcar să includă respingerea declarativă a comunismului ca doctrină satanică, având în vedere că documentul istoric al „declaraţiei de la Timişoara” din 1989 nu trebuia suprapus cu nimic. Am fost refuzat, deci am terminat-o cu dl. Costea.

    Mihai Rapcea

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cine v-a pus să vă înhăitați cu ereticul Costea ?

      Ștergere
    2. Pai, da si de la Beius il sustine un baiat de la Oastea Domnului. De ce spui ca este eretic? Ce inseamna eretic?
      Pe baiatul din Beius il cheama Adrian Ciorna, un baiat foarte cumsecade care sustine valorile morale. Am vazut ca la invitat si la anumite evenimente din Beius. Sunt oameni care merg la biserica si spun lucruri frumoase.
      Cred ca dumneavoastra v-ati grabit sa faceti pe cineva eretic.

      Ștergere
    3. Păi, cum nu-i eretic dacă e baptist? Oricare nu e Ortodox este eretic. Deci, eretic este acest Costea. eretic înseamnă rupt de Dumnezeu și de Biserică, rătăcit. Cât despre Oastea Domnului, aceasta este în aceeași oală cu ereticii.

      Ștergere
    4. Dacă citeați cu atenție articolul, vedeați că Peter Costea este baptist. Adică eretic, dacă aveți proprietatea termenului. În ceea ce privește Oastea Domnului, aceasta a luat-o de mult pe ograda ecumenismului. Am tot respectul pentru Adrian Ciorna, dar mă întreb de ce nu-l susține pe candidatul ortodox cate luptă pentru unirea Basarabiei cu Patria Mamă, George Simion ?

      Ștergere
    5. @Anonim din 16 aprilie ora 23.16
      De la Habitatul protestant vin bani mai multi. Ca sa intelegi de unde afinitatea acestui "ostas al Domnului" pentru protestanti.
      Cand a fost la Beius IPS Ioan de Banat, Acelasi Adrian Ciorna, de la Oastea Domnului, a scris pe pagina sa de facebook si in presa locala din Oradea doar despre fragmentele pozitive referitoare la protestanti. Au fost multe lucruri frumoase in ncare se vedea maretia poporului roman si a Bisericii romanesti, dar domnul Ciorna a relatat doar aspectele cu privire la laudele adresate sectarilor, puse in contextul dorit de el, nu in cel prezentat de mitropolit.
      Iata ca afinitatea acestui Ostas al Domnului fata de protestanti e mai veche si a inceput odata cu lucrarile de la Habitat.
      Ce alte lamuriri mai vreti, domnilor? E clar si elocvent.

      Ștergere
    6. Sunt doi independenti ortodocsi, oameni morali si cu bun simt, cu planuri mari de viitor,
      Oastea Domnului din Beius a ales sa promoveze doar acel sectar, care este cel mai bogat dintre candidati, si cu care Adrian Ciorna are legaturi mai vechi prin sectarii de la Habitat.
      Nu uitat ca Habitat este o afacere care nu are pierderi, ci doar profit pe termen lung.

      Ștergere
    7. PAi si popa Necula a dus ortodocsi la casa de adunare penticostala. De ce?
      Banun ochiul dracului. Valabil pentru ambii "ostasi". Ciorna si Necula.

      Ștergere
  2. Iară tu mai Pop Lucian,stai ca milogul si nu faci nimic,ca tare activ esti pe internet,macar de te-ai documenta si tu dar bati gura ca măgarul cand ii e foame,e adevarat ca exista o latură a Oastei Domnului care sau abătut de învățătură dreaptă dar ia verifica si tu ,dar ce stii tu sa verifici,habar nu ai sa scrii,ca ai 2 clase ca trenul,ca de ai face macar un sfert ce fac Ostași ,misiune,pelerinaje,se dovedesc,tin de învățătură Sf Părinti,du-te in codru cu aia de pe orotodxinfo ca va place sa va faceti biserica voastră cum va place,habar nu aveti cu ce se mănâncă Ortodoxia si va băgați în seamă,aveti de grija ca deja au apărut schismaticii si eretici chiar in biserica Ortodoxă. Fii cu băgare de seamă,că tine am mai vazut multi si au sfârșit prin a asculta de toți guru care le place. Fii doar Ortodox,lasa nebuniile si citeste pe Sf Părinti si asculta de învățătură Bisericii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dar acest Adrian Ciorna de care gruparea a Oastei Domnului apartine? De cei care s-au rupt sau de cei buni?
      Ca de la acest Adrian Ciorna vad ca a pornit discutia despre implicarea Oastei Domnului in sustinerea unui candidat sectar...

      Ștergere
    2. Ortodoxia nu are secte, denominatiuni, ordine, si nici oaste.
      UNA, SFANTA, SOBORNICEASCA, APOSTOLEASCA. Atat.
      Nu cu ramurele, crengute, martori, ostasi, etc.
      Nu conteaza ca din "oaste" se desprind unii mai "asa" sau altii mai "altfel" - asa s-a intamplat si la ereticii papistasi, unii s-au facut protestanti si din ei s-au spart alte grupuri.

      Ștergere
    3. Anonimule,
      Da de când trebuie să-mi cer voie de la tine ca să public pe internet? Din ce gaură de șarpe ai ieșit aici ca să-ți publici inepțiile? Așa te învață la Oastea Domnului, cea eretică și vânzătoare de Hristos? Nu ție rușine, puțin credinciosule, extrem gălăgiosule? Dacă ai argumente, combate-mă, alarmistule! Nu jigni din întunericul goliciunii tale! Îmbracă-te și ieși la lumină, nimicule! Propovăduiește cu adevărat, la lumina zilei, nu din gaura de șarpe în care te ascunzi! Vai ție, nimicule!

      Ștergere
  3. Apăi nu stiu,dar se vede pe cine simpatizează,cine are ochi sa vada,țineți de Dreapta Învățătură si fiti cu băgare de seamă,că învățători care înseala sunt mulți,asculti de Sf Părinti,de Biserica ,nu ai cum să te abati. Mântuire!

    RăspundețiȘtergere
  4. Dragi comemtatori, va rugam sa il lasati pe dl. Adi Ciorna, am inteles opiniile dumneavoastra. E suficient. Daca mai sunt si alte opinii va rugam sa le exprimati in continuare.

    prof. Mioara Nicolau.

    RăspundețiȘtergere
  5. Doamna Gregoriana, prima de pe lista care ati prezentat-o, de ce nu isi face public religia?
    Se stie ceva despre trecutul ei?
    Nu prea o cunoastem, nici pe internet nu am gasit prea multe informatii despre ea.
    Despre ceilalti doi, Simion George si Costea Peter, am gasit deja informatii sufiniente astfel incat sa imi fac o opinie, dar despre doamna Tudoran, sunt prea putine.
    Poate cineva sa ne ofere detalii?

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna sesizarea despre independenti; m-am uitat si eu mai atent...
    In afara de Simion nu ai cu cine sa "mergi", daca nu votezi la "partide".
    Duduia de la Iasi sta bine mersi la Bruxelles si desi e prezentata "tanara" nu mai e de mult...
    Nimic despre familie. O fi ca madam Cretu cu generalul afro-american insurat... iubirea vietii ei.. Sau mai rau, poate auzim ca ii place tot cu o femeie... Ca nici Maia de la Basarabia nu a fost in stare sa-si faca familie pana la 40 de ani da' poze cu Soros si cu Macovei a "putut"!
    Nimic despre romanism - baza identitara.
    Nimic despre credinta - fiind sustinuta de sorosisti si pe fata si pe net... Cum sa-i pese de Tara?
    Asta vrea sa ia bani din doua parti daca reuseste fraiereala!
    Trebuie sa fii prost sau ca pro-GAY-sistii sa puii stampila pe ea...
    Despre nea' Peter - e cinstit pentru ai lui... da' chiar asa - daca de 40 de ani sta in Texas - pare-se bine, ca avocat! - la ce-i foloseste sa reprezinta Romania?
    Ca american poate candida la primarie, la parlamentul statului... ca e mai mult american decat roman, nu asa arat anii traiti aici si acolo?
    Ca nu e credincios crestin, asta e clar.
    Toti "declaratii" crestini ne-ortodocsi sint CULTURALI, adica folosesc terminologie, tematica, doctrine cu aspect crestin - toate impotriva invataturii lui Hristos. Sa nu zic de invaturile lor impotriva Fecioarei Maria sau credinta lor ca au scanteie divina, ca au cu totii har si se automantuiesc facand rai pe pamant...
    ----
    Rau e sa votezi o poza de roman cu minte si inima care-au indragit strainii.

    RăspundețiȘtergere
  7. Singurul care merita votul este George Simion.Am mai auzit de el,stiu ca e mare patriot si respecta valorile crestine ale neamului nostru romanesc.Ceilalti 2 nu ma conving .

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.