joi, 31 ianuarie 2019

Sectele apărute în urma opririi pomenirii fără discernământ sunt pe cale de dispariție. Numărul adepților acestora este în continuă scădere.


Un tânăr antiecumenist îi pune la zid pe schismaticii din gruparea Sava-Staicu-Oros

 Săptămâna aceasta, la București a avut loc o întrunire între câțiva membrii ai sectei Sava-Staicu-Oros și adepții acestora. Această întrunire, organizatorii au numit-o „conferință”. Principala concepție a membrilor acesteia este separarea de Biserica Ortodoxă Română pe motivul că membrii acesteia „sunt eretici ecumeniști” pentru că merg la bisericile unde se pomenesc ierarhii. Astfel unul dintre membrii acestei grupări schismatice, fostul preot Emanuel Oros (foto), spunea că: „Cine pomenește ierarhul ecumenist este și el implicit ecumenist”. Acesta este un personaj controversat din zona Satu Mare, cunoscut de către mulți adepți ca „părintele Antonie”. Suspiciunea asupra sa a început de când a refuzat să spună cine este ierarhul față de care face ascultare și nici nu admite să fie verificat dacă tunderea în monahism a fost făcută de către un monah canonic. Asemenea lui, nici alți membrii ai grupării nu fac ascultare de nici o autoritate bisericească: Noi ne ghidăm doar după canoane. Nu avem încredere în ierarhii din BOR pentru că îl pomenesc pe patriarhul Daniel care este ecumenist” – spune Ciprian Staicu (foto), un alt membru al acestei grupări. Pornind de la aceste mentalități și aplicând greșit canonul 15 de la sinodul I-II Ecumenic, membrii acestei grupări se „îngrădesc” tot mai mult, pe zi ce trece, fără cât de puțin discernământ.


Alin Frant
Printre participanții la eveniment au fost și câteva persoane interesate de subiectul întrunirii. Il amintim astfel și pe tânărul antiecumenist Alin Franț (foto) care a pus câteva întrebări liderilor acesteia. Iată postarea sa de pe pagina personală de facebook, din data de 28 ianuarie 2019:

Am participat aseara pentru prima si ultima data la conferința Pr Sava. Nici Pr Sava nici pr Ciprian Staicu nici monahul Efrem nu au putut raspunde la cele 2 intrebari ale mele.
1-Devreme ce dvs invatati ca sunt trei feluri de Taine si nu doua, desi sustineti ca este Har in Biserica prin aceasta aplicati indirect principiul vaselor cominicante si faceți schismă. Vă cereti public iertare pentru sminteala produsă?
2-Dvs opriti general sa se mai meargă la pomenitori pe motiv ca Tainele la ei sunt spre osandă hulind astfel Sfânta Împartașanie. Cine își asumă acestă gafă teologică?
Nici la conferință, nici in discutiile ulterioare cu cei 3 nu au adus nici un argument solid teologic la acuzele mele de schismă.
Asadar î-mi asum public cele ce am scris si voi mai scrie despre monahul Sava: DUCE LUMEA IN SCHISMĂ!

În ziua următoare, Alin Franț povestește că cei doi schismatici Sava si Ciprian Staicu s-au contrazis în afirmații negând că în urma cu câțiva ani ar fi zis că Împărtășania este de mai multe feluri: „Aseară la conferință m-am contrat cu Pr Sava în privința afirmatiei sale cum ca sunt 3 feluri de Taine. Dânsul a zis «Eu nu am spus niciodata asa ceva». Zic ba da la Radeni (de la emotie am nimerit Radauti-iertare). El nu si iar nu. Nu există așa ceva. Zic: ba da, vă pot demonstra. Voi toti învățați această eroare teologică. A zis să demonstrez asta. Iata mai jos la momentul 2h.30 min dovada. Pr Ciprian Staicu prezinta această idee eretică adusă ca inovație de către Sava. Învățătura eronată de unde se trage toata alunecarea lor spre schisma....”
Postăm și înregistrarea conferinței de la Rădeni la care Alin Franț face referire: https://www.youtube.com/watch?v=7ghj2e1NlSU&feature=share

Prezența la această întrunire a fost scăzută, iar numărul adepților este în scădere. Alin Franț spune că au participat aproximativ 100 persoane: E si un semn bun care mie personal i mi da pace, anume: Daca demult aveau mii de adepti acum au venit 100 persoane din care vreo 10 am convins personal să se lepede de ei. La publicarea video vor renunța si restul la ei. S-au spus prostii foarte mari în aceasta ultimă conferință. Se vede ca stinge Dumnezeu lucrarea lor.

Despre subiectul alunecării în schismă prin nerecunoașterea Sfintei Împărtășanii în Biserica canonică, ASTRADROM a mai scris la acel moment. Aceasta alunecare a compromis toată opoziția împotriva ereziei ecumeniste făcându-i pe mulți clerici să se retragă pentru a nu încuraja tendințele extremiste ale unor nepomenitori din gruparea: sus amintită al cărei membri principali sunt: mh. Sava, Ciprian Staicu, Emanuel Oros („Antonie), Spiridon Roșu etc.

Alin Franț așteaptă înregistrarea acestei întruniri, în cazul în care organizatorii vor dori să o facă publică. Așteptăm și noi această înregistrare, iar pe marginea ei vom reveni cu detalii.

prof. Cristian Marc

10 comentarii:

  1. Acest emanuel mi.a făcut foarte mult rău familiei mele si trebuie sa recunosc acest lucrul pentru că observ că încă încearcă să atraga persoane credule sa le duca in schisma. Din păcate le spala creierul împreună cu "stareță" lui maria asa că eu rog pe Bunul Dumnezeu să faca lumina odată și acolo in " acel"schit privat" fiindca sunt suflete nevinovate care dau crezare unui preot caterisit si pot sa se piarda. După câte se vorbește inca slujește sub acoperirea zidurilor care îi înconjoară.

    RăspundețiȘtergere
  2. Minciuna acestui Alin Frant tine doar la fraierii care nu merg la conferinte si apleaca urechea lenesa la neoecumenistii razbunatori. Eu merg la aceste conferinte si stiu ca monahul Sava legat de taine invata astfel: sunt trei situatii referitoare la taine si Doua feluri de Sfinte Taine. 1 Sfinte Taine valide la ortodocsi. 2.Sfinte Taine invalide la ecumenistii(ereticii) necondamnati de sinod-in acest caz ereticul se impartaseste cu osanda. A treia situatie sunt asa zisele "taine" la ereticii condamnati de sinodul ecumenic.

    RăspundețiȘtergere
  3. 'Or fi gresind cate ceva Parintii care sufera realmente dupa apostazierea colectiva din Creta - ca asta a fost, oricate interpretari pseudo-filozofice ar fi citate.
    Ce este trist este si simplu:
    1. Cand te spurci, se pogoara Sfantul Duh, Harul in inima ta?
    2. Daca maraturisesti ca ereziile sint parte din credinta ta ... te-ai spurcat ori ba?
    ....
    Ce tot atata umblatu' cu fofarlica?
    Ierarhia Episcopilor a cazut in apostazie pe principiul "zic ca tine, fac ca mine".
    Aceasta cadere este smintitoare, nu doar pierzatoare pentru cei care au semnat - toti Episcopii - ci si pentru cei care ii "lasa", adica tac si-i pomenesc.
    Cred cu tarie ca in Biserica mergand la slujba - duminicala - daca este sa vina Sfantul Duh vine la mirean DIN MILA pentru credinta si credulitatea sa si nu la toti, desigur fiindca nu toti mergem cu sinceritate si SMERENIE.
    Sa ne rugam pentru indreptarea ierarhilor care sint acum foarte bonavi sufleteste dar sa nu indraznim sa ne atragem mania DOmnului cerand sa fie "pomeniti" si sa mai validam afirmatia precum ca "drept invata cuvantul"...
    ANAXIOS este referirea la acestia si cine-i pomeneste nu-si poate atrage iubirea lui DUmnezeu fiindca se asociaza potrivnicilor, celor care calca atat canoanele cat si invataturi ale DOmnui Iisus Hristos.
    ----
    Nu exista secta schismatica, nici "grup" - astfel de categorisiri sint tipice pentru ideologia de lupta marxista; nu etichetezi pe cei cu aceeasi simtire care nu au infiintat nici o organizatie, care nu au nici un program/plan de "lupta".
    Nu este corecta acuzarea Parintilor Sava, Staicu, ... nu stiu nimic despre Oros... acuzare pentru zbaterea de a lamuri starea nesanatoasa produsa prin asumarea ereziilor de catre Episcopii BOR semnatari ai documentelor anti-crestine de fapt din Creta.

    RăspundețiȘtergere
  4. Tainele sunt de un singur Fel: TAINE,cei care Le savarsec si se Împartasesc din Ele o fac spre Viata vesnica sau spre Osanda vesnica,la fel si cei care doar se Împartasesc din Ele.Doamne Ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  5. Cumva aceasta este conferinta? https://romanortodox.info/conferinta-parintilor-athoniti-hristosul-ortodoxiei-si-hristosul-fals-al-ecumenismului-bucuresti-27-ian-2019/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da asta este conferinta.
      Vedeti cu atentie ce teorii absurbitante emit cei de la prezidiu.
      Dupa ce am urmarit-o si eu am concluzionat ca Alin Frant are perfecta dreptate.
      pf. Cristian Marc

      Ștergere
    2. Recunoc ca nici nu imi mai bat capul cu conferinte de genul acestora, stiu deja ca cei care le sustin nu au argumente teologice, cu toate ca eu nu sunt teolog. In acest moment am proiecte mai importante decat sa imi pierd timpul cu astfel de conferinte ca cea a monahului Sava cu dl Ciprian Staicu. E bine ca ati urmarit-o si e bine ca le combateti.

      Ștergere
  6. Rusinica Alin Frânt! La conferinta ai spus ca te-ai lămurit în privinta tainelor

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Felicitari pentru curaj, domnule Alin Frant

      Ștergere
    2. Subscriu si eu si il felicit pe domnul Alin Franț. Lupta cea buna se duce in Biserica si nu in afara ei. Urmariti istoria Bisericii. Tot timpul a fost asa. Fiecare perioada a avut incercarile ei, iar cei biruitori -adevaratii marturisitori (cei care au ramas in Biserica -in trupul lui Hristos Dumnezeu)au devenit Sfinti, iar cei care s-au lepadat de ea (schismaticii) s-au osandit. E usor sa parasesti Biserica fluturand steagul luptei anti-ecumeniste pe motiv ca aperi "canoanele". Trebuie mult discernamant pentru a vedea duhul si nu litera legii in care sunt scrise aceste canoane si aplicate in consecinta, in functie de situatie si de la caz la caz. Doamne, ajuta!

      Ștergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.