duminică, 13 ianuarie 2019

Protestanți convertiți în masă la ortodoxie împreună cu pastorii lor - în India


India:
500 de pastori și 45.000 de enoriași își doresc să devină ortodocși

Sectele protestante si neoprotestante s-au desparțit de Biserica primelor veacuri prin reformele religioase din Apus, care aduceau modificari ale învățăturii de credință. Revenirea acestor pastori si credinciosi care erau rupți de Biserica primară arată că acești oameni au fost sinceri in căutările lor sufletesti.

Vedeti mai jos detalii despre această revenire în sânul Bisericii mame:

La început de an vă prezentăm o evoluție interesantă legată de un grup mare din India, este vorba despre aproximativ 500 de pastori din India care au în comunitățile lor aproximativ 45.000 de oameni, ce își doresc să devină creștini ortodocși.

Anul trecut, la invitația unui mic grup de pastori protestanți, părintele Athanasius Kone (Parohia ortodoxă Theotokos of Iviron, Hawai) împreună Ieromonahul Efrem de la Schitul Sfântului Nilusdin Kodiak, Alaska (Patriarhia Sârbă) au vizitat India pentru a le vorbi congregațiilor lor despre ortodoxie.

Acestui mic grup de pastori s-au adăugat și alte comunități ce acum au cerut oficial să devină creștini ortodocși.

Este un eveniment frumos în istoria Bisericii Ortodoxe care își întărește astfel lucrarea misionară într-o țară cu 1,3 miliarde de suflete. În luna februarie o echipă va călători în India să continue construirea misiunii ortodoxe acolo.

Misiunea din India ridică o provocare: nu există multe texte în limba indiană, nu există preoți ortodocși sau creștini practicanți care să trăiască printre ei ca modele.

Interesant este că multe case din India au camere mici dedicate rugăciunii iar aceste camere pot fi folosite ca mici capele ortodoxe.

O veste bună este că un grup de pastori vor veni la Mănăstirea Sfânta Treime din Jordanville pentru a primi formare liturgică și ortodoxă.

Să ne rugăm pentru creștinii din India, comunitățile creștine de aici sunt greu încercate, adeseori fiind atacate de extremiști.

sursa: https://www.aparatorul.md/india-500-de-pastori-si-45-000-de-oameni-isi-doresc-sa-devina-ortodocsi/

2 comentarii:

  1. Adicătelea care va să zică, cei 500 de pastori eretici vor fi transformați peste noapte în preoți ortodocși? Deci, din ,,lupi răpitori” îi facem peste noapte ,,paznici la oi”. Oare nu este vorba de același ecumenism eretic la mijloc. Oare nu ,,sar din lac în puț” acești sectari protestanți? Miram-aș!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sf. Vasile cel Mare: ”Cei ce s-au lepădat de Biserică nu au mai avut harul Duhului Sfânt peste ei, căci a lipsit comunicarea prin întreruperea succesiunii… Cei ce s-au rupt, devenind mireni, nu au avut nici putere de a boteza, nici de a hirotoni; nici nu puteau da altora harul Duhului Sfânt de la care ei au căzut.”

    – ”Eretic, spune Sf. Vasile cel Mare, este cel ce greșește chiar și numai cu privire la vreo dogmă, sau referitor la unele chestiuni de doctrină ortodoxă , cum spune Zonara. Și în genere, după doctrina canonică a Bisericii Ortodoxe, cel ce nu este ortodox, este eretic.”

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.