miercuri, 23 ianuarie 2019

Preoții români din Ucraina deplâng presiunile făcute de autoritățile statului pentru trecerea forțată la formațiunea schismatică "autocefală" nou înființată.


Românii din Bucovina nu vor să accepte trecerea forțată la schisma Filaret-Bartolomeu creată de SUA si Vatican în Ucraina

Ortodocșii români din Ucraina nu vor să accepte trecerea la schisma Filaret-Bartolomeu. Patriarhia Română, și autoritățile statului din România, rămân pasive față de situație, în timp ce asupra clericilor români se fac presiuni politice să părăsească Biserica canonică al cărei întâistătător este IPS Onufrie.


Românii din Ucraina sunt hotărâți să primească orice represiune pentru a-și păstra crezul nealterat de politica SUA-Vatican implicată în tulburările apărute azi în țara vecină. Despre declarațiile făcute publice de către clericii români din Bucovina, vedeți cele prezentate mai jos (traducere din limba engleză):




 Clerul din eparhia Cernăuți raportează presiuni din partea autorităților

Preoții din Eparhia de Cernăuți  au făcut un apel către autoritățile locale printr-o scrisoare deschisă, în care le-au cerut să oprească persecutarea clericilor din BOU (Biserica Ortodoxă Ucraineană, Onufrie).

Autoritătile exercită presiune asupra clericatului din Protopopiatul Herța (Eparhia de Cernăuți), determinându-i să facă propagandă pentru BOdU (Biserica Ortodoxă din Ucraina, nou înființată). Acestea sunt spuse într-o declarație adresată conducătorului administrației de stat din Districtul Herța de către Arhiepiscop Longhin Jar, vicar al Mănăstirii Înălțării din Bănceni, și Protoprezbiter Pavel Dumitru, protopop de Herța. Textul scrisorii a fost pus la dispoziția Uniunii Jurnaliștilor Ortodocși.

Noi, ca cetățeni al statului nostru, Ucraina, dorim să semnalăm că din partea autorităților statului sunt efectuate urmăriri ilegale și represiuni asupra clericatului și se exercită o presiune asupra clerului din BOU și asupra fiilor credincioși din Protopopiatul Herța”, spune documentul.

Scrisoarea spune că preoții sunt forțați să meargă prin sat și să agite oamenii să se alăture BOdU.

Este exercitată o presiune asupra Președinților de Consilii Locale… clerul este amenințat cu represalii: dacă nu apar pentru interogatorii, vor fi aduși cu forța. Dorim să întrebăm guvernul nostru de ce este încălcată legea din Ucraina. Din câte cunoaștem, Biserica este separată de stat, o astfel de prevedere este înscrisă în art. 35 din Constituție (...),” au menționat oficialii Eparhiei de Cernăuți.

Clerul a cerut guvernului din Ucraina să asigure securitatea și apărarea drepturilor omului.

Vom mărturisi credința pe care ne-a lăsat-o Hristos”, spune declarația. “Rămânem credincioși Domnului, BOU canonice în persoana Preafericitului Mitropolit Onufrie al Kievului și al întregii Ucraine, și vom sluji pe Dumnezeu mai presus de toate, credința adevărată ortodoxă și poporul ucrainean și vom fi în comuniune de rugăciune cu toată lumea ortodoxă canonică” au încheiat adresarea lor semnatarii.

Scrisoarea este semnată de Arhiepiscopul Longhin (Jar) de Bănceni, precum și de reprezentanții clerului din Protopopiatul Herța, Eparhia de Cernăuți.

Mai devreme, Arhiepiscopul Teodosie de Boiarka a spus că presiunile autorităților asupra Bisericii canonice se datorează faptului că BOU este ultima instituție din Ucraina care nu minte.






Un comentariu:

  1. În spatele tuturor acestor schisme și erezii se află evreii, iar în spatele evreilor, însuși satana, Lucifer. Citiți, vă rog, Talmudul și cărțile ,,Marșul distrugătorului” și ,,Protocoalele înțelepților Sionului”, în format on-line, și veți vedea că am dreptate. Să revedeți ,,dansul ritualic” al ereticului ecumenist mitropolit al Moldovei Teofan în sinagoga satanei de la Iași și, de asemenea, o să vedeți că am dreptate.

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.