vineri, 11 ianuarie 2019

Patriarhia Rusă recunoaște că în Republica Moldova limba oficială este româna


Patriarhul Kiril al Rusiei:
Moldovenii vorbesc limba română

Patriarhia Moscovei își calcă pe inimă și recunoaște abia acum, în anul mântuirii 2019, identitatea și unitatea lingvistică moldo-română (adică a Republicii Moldova și a României), publicând pe pagina sa oficială Pastorala de Crăciun a Patriarhului Kirill în limba română cu alfabet latin, specificând că este vorba despre o singură limbă, nu despre două, scrie Vlad Cubreacov, preluat de Romanian Global News.

Asta după ce ani la rând ni s-a predicat la Moscova că moldovenii ar fi altă nație de oameni și că nu ar fi ceea ce i-a făcut Dumnezeu, adică români.

Astfel, Patriarhia Moscovei recunoaște că din punct de vedere etnolingvistic moldovenii sunt români propriu-ziși.

„De aici și până la a recunoaște oficial dreptul Patriarhiei Române de jurisdicție canonică în Republica Moldova nu mai rămâne decât un pas. Dacă scrii "limba moldoveană (română)" trebuie să scrii de fiecare dată, pentru motive de consecvență logică și morală, și "moldovenii (românii)", nu-i așa, Moscovă iubită, mândră capitală? Aviz episcopului Marchel, piosului Dodon și bandiților de la Tiraspol, care luptă contra alfabetului latin și limbii române materne a fraților noștri din stânga Nistrului!", concluzionează Vlad Cubreacov, cel care a observat noutatea pe site-ul Patriarhiei.



3 comentarii:

  1. Acest patriarh ecumenist Kirill ar fi bine să recunoască și că este ecumenist și se duce în iad, dacă nu se întoarce. Ar fi bine, de asemenea, să întrunească urgent un Sinod care să condamne Sinodul din Creta ca eretic și satanist. Astfel și-ar mai spăla din păcate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ioana din Austria11 ianuarie 2019 la 13:19

      Pana acum erai pornit pe cei care au acceptat sinodul din Creta.
      Patriarhul Kiril a respins sinodul din Creta. Acum de ce te legi si de asta? Chiar nu gasesti alt loc si mod de a provoca scandaluri?
      Acum cauti motive la toti. Nu e aceasta o problema a ta personala pe care trebuie sa ti-o rezolvi la spovedanie?

      Ștergere
    2. ,,Dragă” Ioana din Austria,
      Tu ești din ,,Diasporă”, vorba dulapului autist din ,,fruntea statului”. Pentru cultura ta generală, îți spun că ereticul ecumenist Kirill nu a respins sinodul din Creta, ci a acceptat tacit ,,hotărârile” ereticului sinod din Creta. Nu s-ar fi întâmplat nicio problemă între Kirill și Bartolomeu dacă nu apărea problema Bisericii din Ucraina.
      Dar nu-nțeleg de ce lași tu lucrul de la cratiță, atât de important de altfel într-o gospodărie, și vii să-ți dai cu părerea despre ceva față de care ,,te afli în plop și plopul în aer”?

      Ștergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.