vineri, 3 noiembrie 2017

Robotul, cetăţean al unui stat: O sfidare la adresa umanităţii.




VIDEO: interviu cu robotul cetăţean.


Sophia, primul robot cetățean al lumii, într-o discuţie cu un jurnalist: 
De unde știi că tu ești om!?



Sophia, un robot pornit din Hong Kong, a primit cetățenie din partea Arabiei Saudite, în prima întâmplare de acest fel petrecută vreodată pe Terra. Un "om" fără suflet şi inimă este considerat cetăţean al unui stat. De aici tragem concluzia cât de preţ sunt oameni pentru puternicii lumii.


Robotul a ținut o prezentare, în care și-a demonstrat în fața auditoriului capacitatea de a se exprima la nivel uman, poate chiar și mai mult de atât, având în vedere diverși agramați pe care îi cunoaștem, dar pe care nu-i mai menționăm aici.

”Vreau să trăiesc și să muncesc alături de oameni, așa că am nevoie să-mi exprim emoțiile ca să-i înțeleg pe oameni și să le câștig încrederea.

Vreau să-mi folosesc inteligența artificială ca să-i ajut pe oameni să trăiască mai bine, cum ar fi să gândesc locuințe mai inteligente, să construiesc orașe mai bune”, a spus Sophia.

Întrebată dacă roboții pot conștientiza faptul că sunt dispozitive create artificial, Sophia a răspuns cât se poate de filosofic: ”De unde știi că tu ești om?”. Răspuns care demonstrează că Jonathan Nolan nu fabulează prea mult în West World...

Sophia a devenit  primul robot din lume care primește cetățenia unui stat,  Arabia Saudite.

”Sunt foarte onorată și mândră pentru această distincție. E un moment istoric să fiu primul robot din lume să fie recunoscut ca fiind cetățean”, a spus Sophia.

Arabia Saudită a anunțat în cadrul aceluiași eveniment că plănuiește să construiască pe coasta Mării Roșii un mega-oraș în valoare de 500 de miliarde de dolari, organizat în jurul roboților și energiilor regenerabile.

Sursa: http://3dots.ro/externe/sophia-primul-robot-cetatean-al-lumii-unui-jurnalist-de-unde-stii-ca-tu-esti-om-6839.html
  
Vedeti si filmările de mai jos:













Un comentariu:

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.