vineri, 30 septembrie 2016

În Grecia se pun bazele unei rezistenţe ortodoxe la nivel pan-ortodox



În Grecia se pun bazele unui centru de referinţă pentru apărarea ortodoxiei de erezia ecumenistă adoptată oficial în Creta. Un rol important în această privinţă îl are sinaxa clericilor, monahilor şi teologilor de la Volos.

 
În Grecia există o sinaxă, “sinaxa de la Volos”, din care fac parte foarte mulţi clerici şi monahi ai Bisericii Ortodoxe a Greciei. Această sinaxă a organizat la Pireu, la începutul acestui an, simpozionul legat de asanumitul “sfânt” şi “mare” sinod din Creta (iunie 2016). La acest simpozion au participat ierarhi şi teologi care au arătat că textele presinodale nu au nici o legătură cu ortodoxia adevărată. Lucrările acestui simpozion vor fi publicate în curând şi în limba română, într-o carte document, ce va aduce la cunoştinţa credincioşilor ortodocşi din România (şi Republica Moldova) mărturii teologice inedite de mare valoare.

Lupta teologilor şi a clericilor greci continuă prin aducerea de argumente teologice care vădesc aspectele greşite din punct de vedere dogmatic, canonic şi patristic întâlnite în documentele finale adoptate în Creta. Membrii sinaxei de la Volos au întocmit un text prin care să fie condamnat sinodul ecumenist din Creta. Se va mai mai organiza un simpozion mare pan-ortodox prin care ierarhi din Bisericile autocefale canonice vor fi chemaţi să condamne sinodul din Creta. Acest simpozion pan-ortodox va fi un centru de referinţă pentru apărarea dreptei credinţe faţă de erezia ecumenistă oficializată în Creta.

Marius Pop

Notă:
Sinaxa de la Volos a fost infiinţată de doi părinţi greci care au adunat în jurul lor teologi, preoţi, monahi şi personalităţi marcante ale vieţii duhovniceşti din Grecia. În cadrul acestei sinaxe s-au dezbătut diferite probleme teologice de actualitate care au fost făcute publice şi aduse la cunoştinţa sinodului Bisericii Greciei.

5 comentarii:

  1. Dumnezeu sa-i intãreascã pe acesti Doi pãrinti. Care se lupta cu sinagoga satanei.
    George Gabriel

    RăspundețiȘtergere
  2. In aceasta "sinaxa de la Volos" nu exista si episcopi? Ce atatea simpozioane, discutii, argumente teologice? Pana cand doar discutii? O luna, un an, inca o alta suta de ani de acum incolo?
    Sa se stranga cativa episcopi , preoti, monahi si mireni. si sa faca un sinod in care sa dea anatemei pe toti pseudo-patriarhii si pe toti pseudo-episcopii care au semnat la Creta, precum si pe toti ceilalti care mai pastreaza comuniunea cu acesti eretici. Sa dea anatemei tot sinodul talharesc din Creta, sa dea anatemei ecumenismul, CMB-ul si orice alta organizatie propovaduitoare de erezii.
    Asta asteapta toti ortodocsii, atat cei dreptcredinciosi, precum si cei nestiutori sau nehotarati. Punct.
    Asta este rezistenta si apararea Ortodoxiei, nu discutii si simpozioane interminabile si fara nici-un rezultat concret.

    RăspundețiȘtergere
  3. Sa se ia o hotarare grabnica de catre cei nesemnatari , ecumenismului=erezia ereziilor,sa dea anatema pe cei care au incalcat si incalcat dogmatica,canoanele ,invatatura Apostolica.si STOP!

    RăspundețiȘtergere
  4. Este de bun augur aceasta sinaxa care cauta argumente teologice si aduce la cunostinta tuturor ierarhilor din Ortodoxie pericolele care decurg din aceste miscari mondiale si ecumenice care sunt departe de duhul Ortodoxiei! Sa ne rugam pentru ca Hristos Domnul sa apere dreptcredinciosii crestini si Biserica Sa!

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.