miercuri, 29 iunie 2016

O secta ezoterica ascunsa la umbra Bisericii Ortodoxe poarta numele Sfantului Apostol Andrei, increstinatorul romanilor. Liderul acesteia este Claudian Dumitriu.



Blasfemie la adresa stramosilor nostri daci la Sarmizegetusa Regia de Rusalii. Gruparea ezoterica a lui Claudian Dumitriu raspandeste credinta in reincarnare in numele Sfantului Apostol Andrei.

  Cand toata Ortodoxia sarbatoreste Intemeierea Bisericii si Pogorarea Duhului Sfant peste Sfintii Apostoli, la cetatile dacice din Muntii Orastiei se fac cursuri de initiere in ezoterism si incantatii “romanesti” de natura New Age-ista, dar de nuanta neodacica. Practic, prin gruparea religioasa a lui Claudian Dumitriu (zis “Comandorul”) se face un amestec intre practicile religioase orientale si ortodoxia parintelui Arsenie Boca, pe care liderii gruparilor ezoterice o raspandesc avand ca paravan pe Sfantul Andrei, Apostolul Românilor.

Fundatia de infoenergetica, Sfantul Apostol Andrei, condusa de Claudian Dumitriu, este o secta cu radacini in practicile religioase asiatice, ascunsa la sanul Bisericii Ortodoxe Romane. Comandorul are oameni pregatiti de el prin care sa “educe” religios noii adepti din cadrul gruparii sale. Acesti formatori de gandire sustin ca invataturile Bisericii Ortodoxe despre Inviere si Dumnezeu Personal pot fi neglijate, daca faci fapte bune.




Claudian Dumitriu face un amestec sincretist intre ortodoxia romaneasca si noua religie mondiala a Noii Ere promovata mult de cercurile masonice. La prima vedere pare a fi un ortodox veritabil cu “puteri paranormale” pe care le are mai ales atunci cand trebuie sa impresioneze pentru a castiga increderea unor noi adepti. Desi nu respecta invataturile Bisericii Ortodoxe, in ce priveste credinta in Inviere (dar si alte invtaturi) si-a format propria organizatie religioasa pe care o administreaza avand ca acoperire legala varianta unei fundatii (ONG) care poarta numele increstinatorului romanilor: “Sfantul Apostol Andrei”. Claudian da impresia ca este fiu al Bisericii Ortodoxe, in realitate fiind unul dintre misionarii religiilor politeiste asiatice. Multi care nu cunosc invatatura Bisericii Ortodoxe cad usor in capcana spirituala a ezoteristului Claudian Dumitriu. Este un om abil, stie sa intre usor in sufletele oamenilor, si chiar sa-i ademeneasca prin lozinci nationaliste, propovaduind in acelasi timp un fals nationalism cu structura religioasa New Age -ista. 

Cu toate ca invatatura Sfantului Andrei, increstinatorul românilor, este o clara marturisire a credintei in Inviere si a unui Dumnezeu personal, in organizatia lui Claudian se propovaduieste reincarnarea, o credinta contrara invataturii crestine si se admit dumnezei impersonali, zei. Unul dintre ucenicii sai spirituali l-a intrebat “-Cum putem fi ortodocsi daca credem in reincarnare?” la care “Comandorul” ii raspunde: “-Tu trebuie sa iubesti pe toata lumea, sa mergi la biserica si sa faci fapte bune. Sa fi un roman adevarat.” evitand prin acest raspuns subiectul intrebarii. 

Firesc ca Invierea si reincarnarea sunt incompatibile una cu alta, se exclud intre ele, dar multi adepti ai gruparii lui Claudian Dumitriu nu realizeaza inselarea in care au intrat, urmand fara sa cerceteze, invataturile gresite ale acestui lider ezoterist. 

Claudian Dumitriu, nu doar ca se foloseste de numele unor sfinti ortodocsi, dar (ca un bun psiholog) stie sa exploateze orice sentiment: national, religios, necaz sau bucurie a persoanelor cu care intra in contact. Pentru a da impresia ca este un om care tine la popor aduce acuze clasei politice si condamna faradelegile la nivel politic ale conducatorilor tarii, fara sa spuna cati bani au intrat in conturile sale in timpul presedentiei lui Traian Basescu, fostul sau coleg din perioada in care era commandant la marina. Tot in calitate de marinar s-a prezentat pe postul national de televiziune, in decembrie 1989, cand se inghesuia sa apara in primele filmari (stiri TVR) si sa ocupe locuri in FSN (Frontul Salvarii Nationale).

Organizeaza parastase, sfintiri de troite, milostenii la saraci si face donatii la biserici in prezenta adeptilor, astfel incat sa dea impresia ca este in relatii bune cu Biserica Ortodoxa. Pe adepti in indeamna sa posteasca, sa mediteze, sa se roage etc., in timp ce membrii mai vechi ai gruparii sale, isi amintesc ca sotia sa a murit in mod stupid, iar liderul lor “Comandorul”, la o luna dupa decesul sotiei, s-a casatorit cu o ucenica cu care era in relatii foarte apropiate. Situatie similara cu a fostului sau maestru Gregorian Bivolaru, care l-a initiat in ezoterism.

 
Inainte de a veni aici, spune un membru al gruparii lui Claudian, am trecut pe la Prislop unde ne-am incarcat cu multa energie de la parintele nostru Arsenie Boca. Acum primim harul divin de la sanctuarele strabunilor nostri si ne intoarcem acasa cu multa energie. Membrii asociatiei noastre au fost la toate cetatile in aceste zile si urmeaza sa mergem si pe Godeanu. La Fetele Albe am primit cea mai multa energie, se simte ca aici strabunii nostri au suferit mult, se simte ca acest loc este foarte incarcat energetic.” Aceasta marturie pe care o face o persoana cam de vreo 40-45 ani, arata modul de gandire neortodox al gruparii religioase condusa de Claudian Dumitriu. Ce treaba are parintele Arsenie cu cetatile dacice, cu Zamolxe, cu politeismul sau cu ezoterismul? Tocmai, prin invataturile sale, parintele Arsenie combatea ezoterismul. Ar putea vreun lider ezoterist sa ne arate o invatatura a parintelui Arsenie care sa aprobe aceasta religiozitate sincretista plina de erezii? Cu siguranta ca nu. Parintele Arsenie in cartile sale nu are nici cea mai mica inclinatie spre reincarnare sau spre un dumnezeu impersonal, ci era ortodox atat ca traire, cat si ca invatatura. Cine citeste cartile parintelui Arsenie observa ca marturisea credinta in Inviere si nu in reincarnare.

Fostul yoghin Danion Vasile spunea intr-un interviu despre ezoterism ca in ultima sa intalnire cu Claudian Dumitriu a avut cea mai trista amintire a vietii sale. Cand liderul ezoterist a aflat ca Danion incerca sa discearnă invataturile ortodoxe de cele ale religiilor asiatice, a incercat sa-l himnotizeze provocandu-i stari foarte urate, din punct de vedere sufletesc. Danion nu s-a lasat si rugandu-se cu sinceritate lui Iisus Hristos sa-i arate calea adevarata, in cele din urma a scapat de inselarea spirituala in care s-a aflat.

O tanara care se "incarca cu energie"
As mai adauga, in incheiere, ca Claudian Dumitriu (dar si alti lideri ezoteristi) le recomanda adeptilor sa fie cat mai discreti, sa nu intre in discutii contradictorii cu cei care au alte pareri religioase, in mod special despre Inviere sau reincarnare, despre “incarcarea cu energie” in diferite locuri din tara, sau alte lucruri, prin care sa puna semene de intrebare adeptilor sai referitor la diferenta dintre adevarata ortodoxie si cea promovata in interiorul sectei sale. Conform unor surse din interiorul gruparii sale, la ora actuala, Claudian Dumitriu a racolat in secta sa peste 2.000 de membrii si colaboratori. Pensiunile din Gradistea de Munte, Costesti si Orastioara au fost arhipline, incat multi, neavand locuri, si-au montat corturi prin apropiere. Desi, administratorii cetatii Sarmisegetusa Regia nu dau voie sa se faca ritualuri religioase in situl arheologic, adeptii lui Claudian au reusit. La poarta cetatii mergeau cate doua trei persoane, iar dupa ce ajungeau in interior se grupau facandu-si ritualurile si aducand  “rugaciuni” zeilor dacici, in (sau pe langa) sanctuare. Desi pe vremea dacilor nu se stia de rugaciunea “Tatal nostru”, ezoteristii lui Claudian Dumitriu spuneau “Tatal nostru” langa sanctuare. Ei chiar cred ca la sanctuarele zeilor trebuie sa te rogi ca in bisericile ortodoxe. O tanara din gruparea “Sfantul Andrei” spunea in discutiile cu un satean: “Noi mergem la Biserica, ne rugam, ne spovedim, suntem in regula cu Dumnezeu. Ce facem rau ca ne rugam la aceste sanctuare!?”. Ca se roaga nu e nimic rau, dar cand s-a spovedit i-a spus duhovnicului ca ea crede in reincarnare, sau ca se inchina la zeii dacilor, in aceste sanctuare? A spus duhovnicului ca in locul unde dacii aduceau jertfe sangeroase ea se incarca cu energie? Oare cu ce energie?...

Marius Pop




8 comentarii:

  1. mai avem si noi pe acilea..din astia...care confunda istoria sia rheologia cu incantatiile fara incantare! :P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din pacate aiuritii astia fac o falsa istorie pe care si-o ridica la rang de sacralitate.
      Daca apuci sa discuti cu ei iti dai seama cat sunt de contradictorii, dar ei nu-si dau seama cat sunt de aerieni.
      Traiesc cu convingerea ca sunt pe cale buna, EI CHIAR CRED ASTA.

      Ștergere
  2. Pe smecherul asta il inteleg, asta e sursa lui de venit. Ia bani din cotizatii si din finantarile fundatiei. Cheltuielile de intretinere si excursiile sunt finantate din buzunarul altora.
    Prostii il sustin si il cred ca este un lider cu adevarat sincer si curat. Pune reguli curate si aparent crestine in spatele carora se ascunde adevaratul om Claudian, viciat si corupt. Apropiatii lui care l-au parasit pot dezvalui mai multe, inclusiv despre moartea fostei sotii si casatoria cu a doua.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cand mergeam la cetati ne spunea ca el ne spune noua adevarul despre stramosii nostri, in timp ce ailalti ghizi il ascund sa nu ne luminam.
    Vezi, chipurile cum ne lumineaza Dumitriu

    RăspundețiȘtergere
  4. In stiinta lui Claudian Dumitriu nu exista reincarnare, i se spune reîntrupare. Se vede treabă că cine a scris articolul nu îl cunoaște și vorbește din auzite.Tot același redactor se contrazice pe sine însuși cand face referire la culte sau secte pe care le critică și cataloghează după opiniile personale, iar apoi face tot niste constatări personale pe care nu le poate dovedi. Și ar mai fi faptul că tot Marius Pop că așa s-a prezentat afirmă că există un singur Dumnezeu însă afirma și că zeii dacilor au sanctuare la ruinele dacice. Hotărăște-te odată mai Marius că te rătăcești cam tare in tot ce spui. Ești revoltat probabil și ciuda ta, că așa se numește o revolți și arunci unde crezi tu că este vreo mare realizare. Și vezi că te mai contrazici in ceva. Masoneria are niste reguli atât de stricte încât prin ceea ce face Claudian Dumitriu nu ar putea fi niciodată acceptat. Vezi că nu cunoști și nu știi cum funcționează aceste organizații și tu ești cel care induci in eroare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. V.ati simtit cumva?...e un semn, poate anume sa va depărtați de la o așa cale cat mai aveți timp aici. Amăgiti si amăgitori cei care nu trec prin fir teologic ce învață acest"comandor", dar se cred totuși atotcunoscatori, superiori aproapelui...la urma urmei, nimic nou sub soare, erezii și eretici au existat din veacurile primare ale crestinismului, toate își proclamau învățătura ca fiind cea adevărată, dar au sfârșit la fel, năruindu-se in timp. Sa speram că nu va dura mult timp și aceasta "noua" lucrare a celui rau "cu chip de oaie blanda", iar Dumnezeu să ii lumineze pe cei implicați așa încât să își mai poata salva sufletul realizand acest frumos ambalat curent dar plin de noroiul raului si aducător de moarte veșnică,nu numai a trupului cat și celui mai râvnit lucru de catre diavoli: sufletul. Domnul sa ne ierte și invrednicindu-ne,să ne lumineze cu Harul Sau !

      Ștergere
    2. Iuliana Vulcănescu15 ianuarie 2018 la 22:23

      @ Stanciu Alex
      -Care este diferenta dintre reincarnare si reintrupare? Ai putea sa imi dai o explicatie teologica? Una valida, nu povesti pentru adeptii sectei!
      -Chiar nu cunosti diferenta dintre Dumnezeu Iisus Hristos si yeitatile de la sanctuare? Ori esti naivi, ori creezi diversiuni?

      Ștergere
    3. Bai Alex
      Crezi ca suntem prosti si nu ne dam seama ca masonii sunt infiltrati peste tot?
      pai tocmai ca el se preface ca lupta impotriva masoneriei. Din fapte reiese asta clar si fara comentarii...

      Ștergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.