luni, 9 martie 2015

Schismaticul Nicolae Constantin Marius minte si dezinformeaza romanii din diaspora. In prezent functioneaza in cadrul unui "vicariat" in Spania, regiunea Valencia, care nu este recunoscut de catre nici o patriarhie ortodoxa din lume.



Referitor la calomnia adusa jurnalistului Silviu Alupei, prezentam mai jos un raspuns al acestuia cu precizarea ca “preotul” schismatic din Valencia va fi actionat in instanta pentru defaimare si calomnie. Autorul anchetelor despre “Bisericile” paralele schismatice, Silviu Alupei, spune ca nu a avut nici un proces cu reprezentanti ai acestor secte si nu si-a cerut scuze public.

      La sfarsitul lunii februarie 2015, pe site-ul asociatiei “Mitropolia Autonoma Crestin Ortodoxa dupa vechiul calendar din Italia” a aparut un articol intitulat “Raspuns la acuzele ASTRADROM – La judecata lui Hristos nu poti face recurs!” semnat de Nicolae Constantin Marius. Autorul este “preot” in cadrul unui asa-zis vicariat cu raza de actiune in Spania (Valencia – Castelleon) subordonat “canonic” sectei conduse de Octavian Bindiu Pop, pretinsul “mitropolit” Onufrie de Bergamo.

      Acesta facea urmatoarea afirmatie: “O alta bazaconie scornita de cei de la ASTRADROM este realizata prin preluarea unui material vechi aparut in cotidianul “Ziua” (2007) si pentru care – in urma unor procese pierdute – autorul, domnul Silviu Alupei, si-a cerut scuze public.”

      Pentru a verifica informatia, la data de 04.03.2015, am solicitat (prin fax) jurnalistului Silviu Alupei un punct de vedere care sa aduca lamuriri asupra celor spuse de “preotul” schismatic Nicolae Constantin Marius.

      La data de 07.03.2015, am primit urmatorul raspuns:


      “Subsemnatul Silviu Alupei, ziarist profesionist, in calitate de fost jurnalist de investigatii la cotidianul national ZIUA, declar pentru ONG-ul si redactia ASTRADROM din Romania urmatoarele, ca raspuns la intrebarea adresata mie oficial in data de 4 martie 2015: 
      Nu am fost actionat in judecata civila sau penala de nici un fel de reprezentant sau membru al vreunei Biserici paralele din Romania sau strainatate in urma dezvaluirilor mele publicate in cotidianul ZIUA, dezvaluiri referitoare la reteaua de falsi clerici romani si de falsi monahi romani care poarta in lume insemnele si costumatia Bisericii Ortodoxe Romane. Prin urmare nu am pierdut nici un process civil sau penal, cu oamenii acestor structuri, provenite din spatial sovietic si supranumite in presa romaneasca drept “Biserica KGB din Ucraina” si “Biserica Academiei de Militie din Chisinau, Republica Moldova”. 
      Nu mi-am cerut nici un fel de scuze in mod public asa cum in mod mincinos se afirma intr-un anumit site citat de redactia ASTRADROM in intrebarea adresata mie. 
      Urmeaza ca avocatii mei sa identifice sursele acestor calomnii si defaimari la adresa mea, pentru a-i trage la raspundere delictuala civila pe autorii reali care au publicat textele in cauza, dar si pe cei care administreaza in retea electronic aceste site-uri denigratoare. 
      Voi cere in instanta repararea prejudiciilor de imagine si reputatie aduse mie din aceste dezinformari vehiculate pe internet sau prin alte mijloace electronice, presa scrisa sau televiziune in Romania si strainatate. 
      Precizez ca voi emite redactiei ASTRADROM un punct de vedere mai amplu asupra acestor calomniatori si dezimformatori din cadrul “Bisericii KGB din Ucraina” si oficinelor ideologice generate in Romania si Europa de aceasta structura paralela cu Biserica Ortodoxa Romana."

      In acelasi articol, Nicolae Marius Constantin, sustinea ca schismaticul Filaret Denisenco din Ucraina a “re-creat Biserica Nationala Ucraineana” si aceasta se afla in tratative de recunoastere cu Patriarhia Ecumenica de Constantinopol. Mentionam ca nu a existat nici o Biserica Nationala Ucrainiana, astfel incat razvratitul Filaret sa trebuiasca sa o reinfiinteze. Acest Filaret a fost caterisit de sinodul mitropoliei ortodoxe din Ucraina, aflat sub jurisdictia canonica a Patriarhiei Ruse si si-a facut propria secta prin care, cu sustinerea serviciilor secrete KGB, a militat pentru dezbinarea Bisericii Ruse. Aceasta secta nu se afla si nici nu s-a aflat vreo data in dialog cu Patriarhia Ecumenica de Constantinopol. Vedeti detalii: http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.ro/2015/03/sfinti-rusi-despre-schismaticii-din.html

      Precizam ca ASTRADROM a inceput o ancheta jurnalistica de demascare a sectelor care, cu influenta straina, au rolul de a produce dezbinarea romanilor din tara si diaspora. In cadrul acestei anchete vom include si cercetari despre “vicariatul” din Spania. Mentionam ca nici unul din “preotii” care functioneaza in acest “vicariat” nu sunt recunoscuti de nici o patriarhie ortodoxa din lume, iar slujbele lor nu sunt valide. Conform canoanelor Bisericii Ortodoxe universale cununiile, impartasaniile, botezurile etc. sunt nule, acestea nu sunt recunoscute de nici o Biserica Ortodoxa. Canoanele Apostolice si ale Sfintilor Parinti interzic orice comuniune cu acestia. 

      Schismaticul de la Valencia mai facea urmatoarea afirmatie: “Dreptul nostru legitim, canonic, dar si juridic de a functiona nu ni-l poate nimeni contesta sau pune sub semnul intrebarii, mai ales ca suntem recunoscuti de Statul Italian”. Il instiintam pe domnul Nicolae Marius Constantin ca nimeni nu-i ia nici un drept. E liber sa ramana in secta lui Onufrie Pop pana la adanci batraneti, dar ne facem datoria de a prezenta situatia reala. Stim ca nu ii va conveni, dar e cazul sa se convinga ca “minciuna are picioare scurte”. Precizam ca sunt multe secte recunoscute de Statul Italian, dar asta nu inseamna ca trebuie sa fie recunoscute si de Biserica Ortodoxa.

      In 23 februarie 2015, pe acelasi site, a aparut un interviu cu schismaticul Onufrie Pop de Bergamo, din Italia. Autorul interviului/diversiunii este acelasi N. Marius Constantin. Vom reveni cu precizari.
Marius Pop


Detalii despre secta lui Onufrie Octavian Bindiu Pop:

3 comentarii:

  1. Va fac un avertisment . aveti grija ce scrieti despre acestischizmatici pentru ca Onufrie Pop de la Bergamo este prieten bun cu episcopul vostru de la Oradea.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu ne mira. A ajuns si la noi aceasta informatie, dar pentru ca inca nu avem dovezi nu ne putem pronunta oficial. Sursele noastre spun ca aceasta legatura nu este de ordin canonic, ci doar legata de anumite "intimitati".
    Daca cunoasteti mai multe va rugam sa ne contactati.

    Marius Pop

    RăspundețiȘtergere
  3. Cristian Marc - ASTRADROM19 martie 2015 la 00:41

    A aparut un articol pe siteul acestei secte in care N. Marius Constantin spune ca Onufrie este victima noastra. Ce haios...
    Din pacate nu are rubrica de comentarii.
    O parte dintre articolele cu pricina au reaparut, cu exceptia celui mentionat mai sus in care schismaticul Marius Constantin spune ca Silviu Alupei si-a cerut scuze public. De ce acela nu a reaparut?

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.