sâmbătă, 28 ianuarie 2012

Episcopul Sofronie Drincec nu vrea sa discute dogmele ortodoxe in public

In urma anchetei facute de ziaristul Florin Budea de la saptamanalul "Spinul Bihorean", Episcopia Oradiei sustine ca imaginile si comentariile aparute pe internet cu referire la insemnele oculte reprezentate in icoana Mantuitorului sunt diversiuni, iar "problemele de ordin dogmatic nu se discuta in piata". Sa intelegem ca dogmele Bisericii Ortodoxe sunt secrete?
Pictorul Gabriel Ursut sustine ca pictura este canonica si "toata aceasta compozitie a fost gandita de PS Sofronie Drincec". Alti pictori si canonisti ortodocsi sustin ca icoana nu este canonica.
In icoana de pe bedernita episcopului oradean se gasesc aceleasi insemne ca si pe icoana cu pricina.
Desi i s-a cerut o explicatie oficiala, PS Sofronie evita sa dea un raspuns public referitor la apartenenta sa la masonerie.
Accesand linkul de mai jos puteti gasi articolul din ziarul local oradean:
http://www.spinul.ro/ancheta.codul-l
ui-sofronie_1327565461.html





Bedernita PS Sofronie Drincec cu icoana Mantuitorului unde se observa ca mana cu care binecuvanteaza are aceeasi reprezentare necanonica.
Atat icoana de pe bedernita cat si icoana invierii au fost realizate de acelasi "artist".






Despre acest subiect vedeti si:
http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.com/2012/01/pana-unde-vreti-sa-ajungeti.html

3 comentarii:

  1. Daca analizezi simplu acest gest (de "binecuvantare"), evidentiaza cat se poate de clar responsabilitatea Bisericii Vii, a Miresei lui Hristos de a nu se juca nici macar cu o IOTA ,atunci cand este vorba de Tezaurul Evangheliei si al Sfintei Traditii.

    Nu am nici cea mai mica idee daca e intentionat sau nu gestul acesta pe care il transmite pictura. Daca e intentionat e grav! Sa ii fie rusine celui ce tolereaza asa ceva in BISERICA LUI HRISTOS!

    iar daca e din cauza necunoasterii episcopului sau pictorului creditat e iarasi grav! Nu poti sa te joci cu identitatea ! Esti adept al simbolului de credinta niceoconstantinopolitan sau nu esti? Esti vulpe sau crestin?
    DAR, SA NU UITAM DACA AU GRESIT ,NOI TOTI (biserica)TREBUIE SA IERTAM ,DACA EXISTA POCAINTA SI DORINTA DE INDREPTATARE!
    Ceea ce nu inteleg eu ..... este tacerea...
    Poate e vorba aici de MANDRIE ,orgoliu -grele pacate...foarte grele pacate , doar rugaciune putem face pentru aceste pacate .
    Toti cei ce sunt numiti "fundamentalisti ortodocsi", aveti obligatia inaintea Mantuitorului sa fiti ingaduitori atat timp cat vedeti dorinta de indreptare.

    Dumnezeu sa dea minte si smerenie tuturor!
    ACESTA E CEL MAI MARE DAR!

    RăspundețiȘtergere
  2. mie imi place aceasta icoana in care Mantuitorul tne in mana stanga evanghelia iar cu mana dreapta ne binecuvanteaza. am vazut o gramada de icoane otodoxe la fel ca cea prezentata aici. ce anume este necanonic in aceasta icoana. voi doar emiteti niste afirmatii fara argumente. aceasta este cea mai frumoasa si cuprinzatore icoana a Mantuitorului. ce are necanonic in ea? Mantuitorul in haine de sfant si episcop binecuvantand. sau cu alte cuvinte episcopii trebuie sa fie asemeni mantuitorului. ce ii necanonic?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonimule, drag nu esti cumva din suita preasfintiei sale?
      Ori nu cunosti ermineutica bisericeasca, ori esti partas la ideile masonice ale ierarhului oradean?

      Ștergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.