duminică, 5 martie 2017

Teologul Teodor Zisis a oprit pomenirea ierarhului ecumenist Antim al Tesalonicului



Astazi, in Duminica Ortodoxiei, Parintele Theodoros Zisis, Profesor Emerit al Universitatii Aristotelice, cunoscut in toata lumea stiintifica teologica, a intrerupt pomenirea Arhiepiscopului Antim al Tesalonicului, pentru ca acesta i-a interzis prin scrisoare oficiala Parintelui Theodoros Zisis sa se exprime impotriva pseudo Sinodului din Creta, ceea ce denota ca Arhiepiscopul Antim al Tesalonicului accepta pseudo Sinodul din Creta deci si erezia eclesiologica cuprinsa in texte din acel asa zis Sinod, trecand, iata, la represarii.


(Informatie primita de la pr. Matei Vulcanescu)

Vedeti filmarea si comentariile postate de parintele Ciprian Staicu http://prieteniisfantuluiefrem.ro/2017/03/05/pr-prof-univ-dr-theodor-zisis-a-intrerupt-pomenirea-mitropolitului-eretic-ecumenist-antim-al-thesalonicului/

7 comentarii:

  1. una din anatemele rostine de parintele Zisis ieri de ziua ortodoxiei afost si aceasta.
    17. Hulitorului de Hristos, Francisc de Assisi și celor care îl pictează în Biserica Ortodoxă în ceata sfinților, împreună cu toţi minciuno-sfinţii papistaşi: ANATEMA! ANATEMA! ANATEMA! deci mai terminati cu ridicarea lui Boca la rangul de sfant pentru ca nu este. Daca nu postati si stergeti si acest coment chiar cu adevarat sunteti falsi si orbi. Domnul sa va lumineze.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonimului care a postat mai inainte 2 comentarii ii punem intrebarea: care comentarii nu i-au fost postate?
      Mentionam ca pana in prezent am postat toate comentariile care au fost in duh decent si ortodox, chiar si ale anonimilor care nu isi asuma responsabilitatea pentru afirmatiile facute. Observam insa ca unii insinueaza ca nu i-au fost publicate comentariile pentru a se indreptati in situatia scandaloasa pe care o au. De altfel, aceasta arata si ce duh ii stapaneste pe acesti comentatori, cautatori de zazanie si obsedati de anumite subiecte care ii macina in interiorul lor. Din modul lor de exprimare se vede starea psihica si duhovniceasca pe care o au. Cine are urechi de auzit sa auda.
      Marius Pop

      P.S. Mentionam ca suntem oameni cu servici si familie si intram mai rar pe internet. Daca comentariile apar cu intarziere nu inseamna ca sunt sterse. Cine n-are familie si servici e de inteles ca are timp sa stea pe internet sa urmareasca toate comentariile si sa isi reverse starea veninul sub pretextul "marturisirii".

      Ștergere
    2. Bai anonimule, daca Dumnezeu vrea sa-l faca sfant pe pr. Arsenie Boca dandu-i printre altele darul facerii de minuni u inteleg de ce te impotrivesti tocmai tu.
      Apropo? stii care este valoarea anonimilor?

      Ștergere
  2. daca nu postati comentul inseamna ca am avut dreptate vai de voi

    RăspundețiȘtergere
  3. Florian Anitulesei7 martie 2017 la 16:48

    Anonimule iluminat, asta e singua concluzie pe care ai tras-o in urma la tot ce a spus par Theodoros Zisis?
    Se pare ca lupta ta este impotriva par Arsenie, nu impotriva ecumenismului si a sinodului din Creta.

    RăspundețiȘtergere
  4. Harul Duhului Sfant lucreaza prin fetele bisericesti chiar atei si eretici(care pot fi si din nestiinta,cum au fost si unii Sfinti care s-au indreptat),pana la antemizarea lor de un Sinod Bisericesc dovada stau multi Sfinti Parinti care au fost hirotoniti de episcopi eretici:
    "Sfântul Chiril al Ierusalimului nu s-a molipsit, cu toate că a primit hirotonia întru episcop de la mitropolitul Acachie al Cezareii, care era arian declarat (şi, mai mult decât atât, conducător al unei facţiuni ariene), dar încă se afla în Biserică. Şi Sfântul Anatolie a fost hirotonit episcop (şi încă patriarh al Constantinopolului) de către Dioscor, patriarhul Alexandriei, care era monofizit şi mare apărător al ereziarhului Eutihie. Şi aceasta înainte de a fi osândit de Sinodul IV ecumenic.Aşadar,dacă nu s-a molipsit hirotonia săvârşită de episcopi, care propovăduiau învăţături eretice, dar care nu erau condamnaţi încă de sinod, ci erau în Biserică, cu atât mai mult nu se molipseşte prin pomenirea acestora şi nici prin împărtăşirea cu persoanele care din iconomie îi suferă pe aceia şi îi pomenesc."
    Indepartati lumea de la rugaciune la biserica,lume care oricum se ducea rar si rugaciunea la fel de rar,acum ce vor face?!se vor "ruga" pe facebook si se vor uita la filme acasa ca saccsiv...

    RăspundețiȘtergere
  5. Theodor Zisis nu a recomandat oamenilor sa nu mai mearga la bisericile unde se pomenesc ierarhii. Doar in Romania sunt astfel de extreme.

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.