marți, 29 noiembrie 2016

Părinţii athoniţi care au conferenţiat în România au fost o binecuvântare pentru Neamul Românesc şi Biserica Ortodoxă

   Am primit pe adresa de email a redacţiei o scrisoare de la un pelerin român care străbate Muntele Athos cu piciorul. 
   Anual, domnul Viorel Nedelcu, vizitează Sfântul Munte împreună cu pelerini din România pe care îi călăuzeşte pe cărările bătute de paşii pelerinilor care merg de la o mănăstire la alta a peninsulei. Îl cunoaşte personal pe gheronda Sava de la mănăstirea Marea Lavră şi pe cei doi monahi de la schitul Prodromu, pe care îi întâlneşte de multe ori în pelerinajele sale. În cele ce urmează vom reda scrisoarea integral:

luni, 28 noiembrie 2016

Patriarhia Română nu răspunde preoţilor, teologilor şi credincioşilor BOR la scrisorile despre textele eretice din Creta. O altă scrisoare trimisă de un preot român.



    Patriarhia Română nu a răspuns scrisorilor trimise de către preoţii români, referitor la textele sinodale din Creta. Unul dintre preoţii mărturisitori, părintele Elefterie Tărcuţă, a mai trimis o scrisoare Patriarhului Daniel al României (şi întregului sinod), prin care cere sa se răspundă îngrijorărilor clericilor, teologilor şi credincioşilor din România care au trimis scrisori ierarhiei BOR, cerând lămuriri, în această privinţă.

    Redăm mai jos scrisoarea integrală:

duminică, 27 noiembrie 2016

Ierarhii BOR pregătesc o nouă prigoană împotriva clericilor care nu vor să recunoască documentele eretice semnate în Creta, în timp ce, în faţa enoriaşilor se victimizează. Exemplificăm cazul episcopului Sofronie Drincec de la Oradea.

Preoţii tradiţionalişti sunt ameninţaţi de către oamenii lui Sofronie, iar în faţa enoriaşilor se victimizează.

VIDEO: În faţa enoriaşilor ierarhul bihorean creează aparenţa unui episcop care apără interesele Bisericii.

    Episcopul Sofronie Drincec al Oradiei, protopopul Dorel Octavian Rusu de la Oradea şi protopopul Marian Popa de la Beiuş manipulează enoriaşii, inducând ideea că cei care au demascat minciuna episcopului, ar avea interesul să dezbine unitatea Bisericii. În realitate, episcopul orădean este disperat că bihorenii au aflat adevărul despre documentul apostat pe care l-a semnat ierarhul lor în Creta. Recomandăm audierea înregistrărilor de mai jos.

    Se încearcă reducerea la tăcere a clericilor prin oferte tentante, şantaje sau ameninţări. Unii au cedat, iar alţii preferă să fie pedepsiţi decât să se facă părtaşi minciunii.

sâmbătă, 26 noiembrie 2016

IPS Serafim de Pireu si PF Kiril al Rusiei - discutii despre Sinodul din Creta.

Intalnirea marturisitoare dintre Patriarhul Chiril al Moscovei si Inaltpreasfintitul Serafim al Pireului, membru al delegatiei Bisericii Greciei in vizita la sarbatoarea nasterii Preafericitului Chiril al Moscovei si intregii Rusii.

In data de 20 noiembrie 2016, IPS Serafim al Pireului a facut o vizita Preafericitului Kiril al Moscovei si intregii Rusii.

vineri, 25 noiembrie 2016

Decizia sinodului din Grecia legata de sinodul din Creta. Relatarea preotului Matei Vulcanescu


https://katanixis.blogspot.gr/2016/11/blog-post_725.html#more
In urma dezbaterilor aprinse (din cadrul Sinodului Plenar al Bisericii Greciei)pro si contra "Sinodului" din Creta in care s-au adus texte teologice care dovedesc ca Sinaxa din Creta nu e nici Mare, nici Sfant, nici Sinod de catre Inaltpreasfintitul Heroteos Vlahos, de catre Inaltpreasfintitul Serafim al Pireului si Serafim al Kithirelor, Sinodul Plenar al  Bisericii Greciei a hotarat ca aceste texte sa fie studiate de catre Sinodul Permanent si apoi sa se traga o concluzie care sa fie comunicata clerului si poporului. 

Arhiepiscopul Ieronim al Greciei a confirmat oficial că a primit o scrisoare din partea patriarhului Bulgariei prin care este înştiinţat că BOB a respins documentele eretice din Creta.



Patriarhia Bulgariei a rămas ortodoxă. 
Aceasta se dovedeşte prin faptul că a avut tăria să respingă documentele eretice din Creta.

Recent, Biserica Bulgariei a respins documentele eretice din Creta.
Patriarhul Ortodox Neofit al Bulgariei

joi, 24 noiembrie 2016

Sinaxa de la Volos cere Bisericii Greciei să nu cedeze în faţa presiunilor globaliste în plan religios. În acest context îi apreciază pe cei care, din motive de mărturisire, au oprit pomenirea ierarhilor ecumenişti.



Sinaxa clericilor şi monahilor din Grecia a condamnat sinodul din Creta şi a cerut Sinodului Local Elen să nu recunoască documentele controversate ale acestuia.
    Sinaxa de la Volos s-a întrunit, în luna septembrie a.c., pentru a discuta câteva teme de importanţă majoră. Printre acestea s-a discutat şi despre lucrările sinodului ecumenist din Creta, prilej cu care s-a emis un comunicat[1]. În acest document se arată devierile „sinodului” cretan şi se apreciază curajul mărturisitorilor care au întrerupt pomenirea ierarhilor eretici.

   În continuare vom prezenta varianta în limba română:

miercuri, 23 noiembrie 2016

Sinodul din Creta şi rolul său în contextul globalismului religios. Adoptarea lui de către Bisericile Locale duce la formarea conştiinţelor religioase sincretiste pentru viitoarele generaţii.



ieromonah Eftimie Mitra
Prin sinodul din Creta se încearcă dezbinarea neamului românesc şi o falsă raportare faţă de învăţătura Bisericii Ortodoxe.

Părintele Eftimie Mitra oferă un răspuns celor care ne îndeamnă la compromisuri şi minciună. Reeducarea următoarelor generaţii în consensul globalist naşte un „nou” ortodox al secolului XXI, rupt de adevărata învăţătură a Bisericii Ortodoxe, care va înlocui Soboarele Sfinţilor Părinţi cu hotărâri ale ierarhilor ecumenişti.

marți, 22 noiembrie 2016

Episcopul Vicenţiu de la Slobozia aplică canoanele după bunul plac. El consideră că enoriaşii trebuie să-l asculte necondiţionat fără să cerceteze dacă e sincer în ce le spune.


 
Conform canoanelor Bisericii Ortodoxe, 
decizia PS Vicenţiu Grifoni este abuzivă şi invalidă.

    Am urmărit cu atenţie lupta anti-ecumenistă dusă de câţiva clerici din România, printre care şi părintele Claudiu Buză din protopiatul Urziceni, jud. Slobozia. Mă bucur că enoriaşii săi îl susţin, ceea ce nu trebuie să ne mire. Văzând comunicatul emis de PS Vicenţiu Grifoni în data de 20.11.2016, pe site-ul oficial al Episcopiei de Slobozia şi Călăraşi, consider că trebuiesc făcute câteva observaţii canonice, teologice şi patristice.

luni, 21 noiembrie 2016

"Noi nu suntem în schismă, ne îngrădim de erezia ierarhilor ecumenişti" - spun şapte preoţi nepomenitori din România.



sedinta -Sinodul din Creta

Un răspuns ierarhilor ecumenişti care-i acuză pe nepomenitori de schismă.
Nepomenitorii au declarat că nu se despart de Biserica Ortodoxă şi vor continua lupta de apărare a credinţei chiar cu riscul de a li se interzice să intre în biserici. Ierarhii care susţin globalismul în plan religios spun enoriaşilor că oprirea pomenirii lor, pe motiv de erezie, ar însemna schismă, ceea ce este o minciună. Vom prezenta, în cele ce urmează, documentul intitulat "Expresia conştiinţei noastre", o mărturie comună semnată de către şapte preoţi care au oprit pomenirea ierarhilor ecumenişti:

sâmbătă, 19 noiembrie 2016

Un raspuns teologic oferit de doi preoti romani fata de ereziile adoptate de Patriarhia Alexandriei



 
Luare de poziție ortodoxă față de noi mărturisiri ecumeniste… africane

Azi dimineață ni s-a atras atenția că a apărut la adresa http://basilica.ro/evaluarea-sfantului-sinod-al-patriarhiei-alexandriei-referitoare-la-sfantul-si-marele-sinod-din-creta/ știrea prezentată mai jos. Conștiința ne spune că trebuie să luăm atitudine. Ne vor întreba ecumeniștii: Cine sunteți voi? Vreți să ieșiți în evidență? Vă împotriviți unui întreg Sinod? Ați înnebunit de tot? etc. Răspunsul nostru este simplu: nu acceptăm ca nimeni să terfelească credința Sfinților Părinți ai Bisericii Ortodoxe. Dar, pentru a face acest lucru cu binecuvântare, vom apela la cuvintele unui ierarh mărturisitor, mitropolitul Serafim de Kithira, conform articolului postat la adresa http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.ro/2016/11/un-mitropolit-grec-contrazice.html

Mai întâi care este știrea:

vineri, 18 noiembrie 2016

Biserica României a adoptat oficial ecumenismul decretat în Creta



Sinodul BOR şi joaca de-a mântuirea.
Sinodul BOR a aprobat în mod clar documentele eretice ale sinodului ecumenist din Creta. În declaraţia de pe bazilica.ro se creează o falsă impresie prin care suntem îndemnaţi să credem că ar exista posibilitatea unei schimbări de situaţie prin amânarea a deciziilor. Realitatea este că sinodul BOR “a luat act” asupra unei decizii pe care trebuie să o pună în aplicare, cu atât mai mult că a semnat documentele eretice în unanimitate. Prezentăm, în cele ce urmează, un studiu al teologului MIhai Silviu Chirilă.


joi, 17 noiembrie 2016

VIDEO: Monahul Filoteu Balan bate campii. Care este adevarata faţă a acestui monah!


Cand trăia părintele Iustin făcea pe eroul,
iar acum se eschivează prin pretexte puerile.

Monahul Filoteu Balan este demascat de catre o credincioasă. În discuţia despre sinodul din Creta si erezia ecumenista monahul Filoteu încearcă să aducă argumente pentru a susţine poziţia apostată a ierarhilor ecumenişti din BOR. Argumentele sale nu sunt teologice. Face afirmatii pe care nu le poate dovedi.

miercuri, 16 noiembrie 2016

Ce spune Sfantul Maxim marturisitorul despre lucrarea harului in Biserica daca ierarhii au cazut in erezie.



Sfantul Maxim Marturisitorul despre existenta sau non existenta Harului în Bisericile Locale care au semnat erezii si aplicarea învăţăturii sale în contextul actual: cazul “Sinodul Creta”. 

    Pe timpul Sfantului Maxim Marturisitorul a fost adoptata oficial erezia monotelita care afirma o singura vointa in Hristos.

Va prezentam atitudinea Sfantului Maxim in aceasta situatie:

luni, 14 noiembrie 2016

Părintele Antim dezminte acuzaţiile ce i se aduc de către adepţii ereziei ecumeniste.



    Ca urmare a unor diversiuni create în spaţiul publicistic, dar şi a unor zvonuri cu caracter manipulator răspândite de adepţi ai sinodului ecumenist din Creta, părintele Antim Gâdoi dezminte toate afirmaţiile false care au fost îndreptate împotriva sa.

     În acest sens a dat publicităţii următorul comunicat:

duminică, 13 noiembrie 2016

Carte document. Sinodul din Creta. Simpozionul de la Pireu - 23 martie 2016.



Apariţie editorială  

   A ieşit de sub lumina tiparului cartea «Sfântul şi Marele Sinod» (Creta, 2016) – Între Providenţă şi eşec”. Cartea este editată de asociaţia ASTRADROM, şi are 257 pagini. 

sâmbătă, 12 noiembrie 2016

VIDEO: Părintele Amfilohie Brânză despre sinodul din Creta. Schimbare de atitudine în privinţa luptei pentru neam şi ortodoxie.



Părintele Amfilohie Brânză – înţelepciune, trădare sau apostazie?

Motto: „Tăcerea este mormântul pe care îl săpăm neamului nostru” 
 (Arhimandrit Iustin Pârvu)

În ce priveşte sinodul din Creta, părintele Amfilohie joacă cartea Patriarhiei Ecumenice (si a Patriarhiei Române) prin care credincioşii, clericii, teologii, sunt îndemnaţi să nu vorbească despre documentele eretice semnate în Creta pe motivul că asta ar duce la dezbinare sau destrămări teritoriale ale ţării. Au fost şi naivi care au crezut astfel de poveşti diversioniste, dar şi alţii care au mers mai departe pe calea mărturisirii. Fiecare după cum i-a spus conştiinţa.

joi, 10 noiembrie 2016

Rusia si România: credinţă, bunăstare, compromis, delăsare etc.



Mărturia unui preot român despre prigoană şi înşelare în contextul istoric actual:

Strabunicul meu, Gheorghe Marandici, medic, sef al spitalului din Ismail, care apartinea Basarabiei, impreuna cu cei doi copii ai sai, Marandici Alexandru si Marandici Nina, au fost deportati in Siberia.

luni, 7 noiembrie 2016

VIDEO: La manastirea Putna, directivele CMB sunt mai presus decât învăţătura Bisericii Ortodoxe. Aceasta va favoriza aplicarea cu mai multă uşurinţă a deciziilor ierarhilor BOR care apără erezia din Creta.

Staretul Melchisedec Velnic de la mănăstirea Putna 
adoptă erezia ecumenistă.


    Evenimentul prezentat mai sus a avut loc în anul 2014 şi arată că pentru monahii din mănăstirea Putna aplicarea deciziilor din Creta va fi un lucru uşor de acceptat.
 
   Aprobarea sinodului din Creta, de catre mănăstirea Putna, a fost făcută public de către ieromonahul Teofan Popescu în predica din Duminica de după Înălţarea Sfintei Cruci. Vezi aici: http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.ro/2016/09/reactii-la-redica-parintelui-teofan.html

  Deşi canoanele Bisericii Ortodoxe nu aprobă rugăciunile în comun cu ereticii, pentru staretul Melchisedec Velnic de la Putna, aceasta este puţin important. Nu contează ce spun canoanele sau Sfinţii Părinţi ai Bisericii, ci doar ceea ce spun organizaţiile internaţionale laice şi de ce nu, organizaţia protestantă numită "Consiliul Mondial al Bisericilor" CMB-ul.

   Cateva mărturii canonice, patristice şi scripturistice despre erezia stareţului de la Putna pot fi gasite mai jos:

duminică, 6 noiembrie 2016

Parintele Dragos Bahrim de la Iasi este demascat in legatura cu minciunile despre asa-zisii "schismatici" inventati peste noapte in ce priveste opoziţia faţă de erezia ecumenistă decretată oficial în Creta.



 
Parintele Dragos Ciprian Bahrim se coteste dupa cuvinte dar refuza sa discute fata catre fata cu traditionalistii. Parintele Dragos Bahrim este director al seminarului teologic din Iasi si educa elevii intr-un duh eretic ecumenist pe care il prezinta ca si cum ar fi unul curat ortodox. Astfel se explica cum elevilor le spune ca sinodul din Creta este ortodox, si “Acolo nu s-a schimbat nimic”. Tuna si fulgera inducand ideea ca cei care se opun ecumenismului decretat in Creta ar fi “schismatici”, dar refuza sa stea de vorba fata catre fata cu opozanti ai sinodului, in fata credinciosilor, despre subiectul “Creta”. 

Mentionam ca, cu ocazia conferintei de la Iasi, schimonahul Sava Lavriotul l-a invitat sa discute public despre documentele sinodului din Creta, dar parintele Bahrim a evitat orice discutie fata catre fata cu monahii athoniti.

Parintele Bahrim este unul dintre cei care a lansat diversiunea ca: aplicarea canonului 15 de la Sinodul I-II din Constantinopol (anul 861) ar fi schisma. Prezentam in cele ce urmeaza un raspuns teologic prin care se arata felul in care parintele Bahrim rastalmaceste canoanele dupa bunul plac inducand in eroare credinciosii, dar si pe elevii de la seminar:


vineri, 4 noiembrie 2016

Decizia abuziva a IPS Ioachim asupra preotului traditionalist Elefterie Tarcuta afecteaza si credinciosii.



    IPS Ioachim Bacauanul a oprit de la slujire un preot pentru ca s-a impotrivit ecumenismului oficializat in Creta, prin oprirea pomenirii. Desi aceasta forma de protest impotriva ereziei este canonica si sustinuta de canoanele Bisericii Ortodoxe, IPS Ioachim incearca intimidarea preotilor si face abuz de functie luand masuri extremiste impotriva preotilor traditionalisti care se pronunta public impotriva ereziei decretate in Creta. Prin masura sa abuziva, IPS Ioachim, a lasat mai multi credinciosi ai eparhiei fara duhovnic. 

     In cele ce urmeaza vom posta o scrisoare a unui credincios ortodox pe care ierarhul de la Roman l-a lasat fara posibilitatea de a se spovedi la duhovnicul care doreste el:

marți, 1 noiembrie 2016

Biserica României a adoptat oficial documentele eretice din Creta?



    În urma susţinerii lucrărilor sinodului BOR, din octombrie 2016, unde s-a discutat despre adoptarea textelor sinodului din Creta, Patriarhia Română a emis un comunicat ambiguu şi neclar, iar despre deciziile sau hotărârile acestui sinod local nu ni se spune nimic.
   În comunicat nu se spune nimic concret despre adoptarea sau respingerea textelor eretice semnate în Creta. Ştim doar că reprezentanţii BOR, la acest “sfânt” şi “mare” sinod, au semnat toate documentele în unanimitate.
   Până în prezent nu există nici o decizie la nivelul sinodului local al BOR care să anuleze sau să conteste aceste semnături, prin care documentele din Creta sunt recunoscute de către Biserica României.