luni, 31 octombrie 2016

Mărturii VIDEO: ÎPS Iustinian Chira, un ierarh cu viaţă sfântă a intrat în Împărăţia lui Dumnezeu.

Preasfinţite părinte Iustinian roagă-te lui Dumnezeu pentru noi!

 IPS Iustinian a intrat in Imparatia lui Dumnezeu. 
Acolo isi asteapta turma pe care a pastorit-o.

Arhiepiscopul Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului, IPS Justinian Chira, a încetat din viaţă, duminică, la vârsta de 95 ani, a anunţat directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare.

Slujba de înmormântare va fi săvârşită joi, 3 noiembrie, conform unui comunicat al Episcopiei.

“Arhiepiscopul Justinian Chira a încetat din viaţă duminică, la ora 10.36. A fost stentat, suferise un infarct miocardic acut. Un medic s-a aflat tot timpul alături de el, însă din nefericire cordul a cedat”, a declarat directorul medical al SJU Baia Mare, dr. Vasile Pop, potrivit Agerpres. Ierarhul ortodox a suferit, sâmbătă seara, un infarct miocardic şi a fost internat la SJU Baia Mare. (cf: I.Z.)

  Mărturii Video:


sâmbătă, 29 octombrie 2016

Un ierarh ecumenist premiază un "apostol" al practicării avorturilor şi al căsătoriilor între homosexuali.




Hristos ignorat de un ierarh al Patriarhiei de Constantinopol
 
   Pe 15 octombrie 2016, Patriarhia Ecumenica, prin Arhiepiscopul Demetrios al Americii, a inmânat, la New York, Ordinul "Drepturile Omului" - Atenagoras, guvernatorului Andrew Cuomo, in incinta New York Hilton.

  Mentionam ca ÎPS Demetrios este unul dintre cei care sustin cu inversunare documentele ecumeniste aprobate la sinodul din Creta. 


vineri, 28 octombrie 2016

Un preot român cere ierarhiei BOR să se lepede de eresul din Creta

Scrisoare  deschisă

  Către 
     membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române

            Prea Fericirea Voastră,
            Înaltpreasfințiile Voastre,
            Preasfințiile Voastre,

joi, 27 octombrie 2016

Un discurs emblematic pentru susţinerea sinodului din Creta.



Crâmpeie din viaţa bisericească contemporană.

     Discurs denigrant din faţa Sfântului Altar condimentat cu sofisme mincinoase lipsite până si de efortul minim de a articula logic un mesaj, fie el chiar rău intenţionat. Monahii athoniţi prin mărturisirea din cadrul conferinţelor, pe de o parte tulbură liniştea creştinismului european, chiar mondial, adică pacea ecumenismului sincretist antiortodox, iar pe de altă parte „sapă la rădăcina Bisericii străbune, mama poporului român”, după cum susţin unii oficiali ai BOR. Pentru a convinge auditoriul, cu viclenie, renunţă chiar la corectitudinea limbajului politic, el însuşi distanţându-se de atitudinea oficială cu privire la emigranţi. Acum a primit ordin ca aşa-zişii „duşmani ai Bisericii şi ai Neamului”, monahii athoniţi, să fie spulberaţi. Îl ajutăm ca mărturisirea dânsului să fie publică, aşa cum îşi doreşte. Acestea sunt argumentele potrivnice dezbaterilor din conferinţele părinţilor athoniţi. Să le ascultăm, să le analizăm cu luare aminte şi cu frică.

miercuri, 26 octombrie 2016

Scrisoarea parintelui Elefterie Tarcuta catre Patriarhul Daniel

Am primit pe adresa redactiei o scrisoarea trimisa de catre parintele Elefterie Tarcuta preafericitului patriarh Daniel, impreuna cu un mesaj al credinciosilor, fii si fiice duhovnicesti ai parintelui Elefterie, cu acelasi destinatar. Vi le prezentam mai jos pe amandoua, asa cum le-am primit si noi:

marți, 25 octombrie 2016

Parintele Arsenie Papacioc - indemn la lupta impotriva ecumenismului.

Parintele Arsenie Papacioc indeamna la lupta cu sabia impotriva ecumenismului. La care sabie se refera? Firesc ca se refera la sabia cuvantului, la marturisire. In discutia sa, cu teologul Dimitrie Tselenghidis si cu parintele Metalinos din grecia, spune ca sabia cuvantului trebuie scoasa atunci cand credinta este atacata de erezii: "Ortodoxia se apara cu sabia la momentul asta istoric".

Partea 1


Partea 2


Convorbirea intre parintele Arsenie si teologii greci a avut loc in anul 2010. indemnul sau este valabil si azi, cu atat mai mul pentru ca ecumenismul a fost admis oficial la sinodul din Creta.

luni, 24 octombrie 2016

Prozelitism neoprotestant cu sprijinul si sub supravegherea unui ierarh ortodox

sursa foto: bihon.ro
Sambata, 22 octombrie, a avut loc la Oradea o manifestatie de amploare in sprijinul demersului pentru modificarea art. 48, al. 1 din Constitutia Romaniei, a Coalitiei pentru Familie. In contextul global actual este un demers care trebuie sustinut, promovat si cu care suntem intru totul de acord, pe latura civica.
La inceput o initiativa a Bisericii Ortodoxe, pe parcurs lucrurile au fost transformate intr-o actiune facuta in duh ecumenist. Trebuie de aceea sa tragem un semnal de alarma in ceea ce priveste felul cum s-a desfasurat aceasta manifestatie, cu rugaciuni in comun si binecuvantari reciproce. Sub pretextul luptei pentru protejarea familiei suntem martori la un prozelitism neoprotestant de mare anvergura sustinut de "domnul episcop Sofronie" (asa a fost prezentat de organizatorii neoprotestanti, ca unul din  liderii unui cult crestin). Cu durere vedem cum oile sunt indrumate strategic in gura lupului. Imaginile filmate vorbesc de la sine, vedem cum crestini ortodocsi impreuna cu preoti aflati in multime si chiar un grup de maici, sunt "binecuvantati" de pastori baptisti si penticostali. Oare trebuia sa se ajunga la astfel de gesturi in actiunea comuna de sustinere a familiei? Oare importanta demersului justifica astfel de compromisuri? Oare lucrurile ar fi avut acelasi parcurs daca episcopul Sofronie nu ar fi semnat documentele sinodului din Creta? Priviti si trageti singuri concluziile, vedeti in special "rugaciunea" pastorului penticostal de la minutul 1:24:40.



sursa video: Prodocens Media

sâmbătă, 22 octombrie 2016

Precizarile Mitropoliei Pireului la comunicatul Mitropoliei Munteniei, cu privire la preotul Matei Vulcanescu.





Mitropolia Pireului aduce câteva lămuriri în privinţa unui comunicat al Mitropoliei Munteniei şi Dobrogei în care se spunea că preotul Matei Vulcănescu are interdicţie să slujească pe teritoriul canonic al respectivei Mitropolii:

joi, 20 octombrie 2016

VIDEO: Monahii athoniţi care au tinut conferinte in Romania despre sinodul din Creta, au venit cu binecuvântare. Asa se explica frumoasa misiune pe care au intreprins-o prin marturisirea lor de credinta.

Părinţii aghioriţi au venit în România reprezentând pe monahii athoniţi care nu acceptă sinodul din Creta. Pentru aceste conferinţe au avut binecuvântarea marilor duhovnici ai Sfântului Munte.

În filmarea de mai jos putem vedea pe părintele Iulian prodromitul, duhovnicul schitului românesc Prodromu, confirmând că părinţii români Efrem şi Nicodim, care au venit în România la conferinţe, au avut binecuvântarea sa:




Vedeti şi binecuvântarea pe care gheronda Gavriil, cel mai mare duhovnic athonit, în momentul de faţă (urmaş al sfântului Paisie Aghioritul), a dat-o părintelui Sava de la mănăstirea Marea Lavră, din Sfântul Munte Athos:


Traducerea din greacă în română poate fi găsită mai jos: 

miercuri, 19 octombrie 2016

Mitropolitul grec Ieremia de Gortina respinge lucrarile pseudosinodului din Creta si anatemizeaza ecumenismul.



    Mitropolitul Ieremia de Gortina, intr-o scrisoare adresata pastoritilor sai, afirma ca ecumenismul este pan-erezie.
      De asemenea, ierarhul grec arata ca Papa nu poate fi numit “frate” in sens ecleziastic si ca nici catolicismul nu pot fi numit “biserica”, ci erezie.
      IPS Ieremia respinge lucrarile Sinodului din Creta din cauza atribuirii gresite a termenului de “biserica” unor confesiuni eterodoxe ce ar trebui considerate erezii. 
      Ierarhul incheie scrisoarea indemnand credinciosii sa citeasca Scripturile, sa pastreze traditiile, sa cinsteasca pe inaintasi si sa fie preocupati de cele duhovnicesti, nu doar de cele sociale si economice. 


ENCICLICĂ-PROCLAMAȚIE DUMINICALĂ A MITROPOLITULUI EPISTOLA MITROPOLITULUI CĂTRE TURMA SA

Iubiții mei creștini ai Sfintei noastre Mitropolii,

duminică, 16 octombrie 2016

Marturia parintelui Ciprian Staicu despre conferinta monahilor athoniti de la Brasov.



Vineri 14 oct., la Brasov a avut loc conferinta monahilor athoniti veniti in Romania. Trecand peste diversiunile create de catre Patriarhia Romana in privinta acestor parinti, multi credinciosi au avut ocazia sa vada cine sunt ei cu adevarat, participand la conferintele sustinute de catre acestia. Inregistrarile video integrale au inceput sa apara, pentru cei care nu au reusit sa participe, unii neavand "binecuvantare" de la protopopii sau ierarhii locului. In ciuda tuturor opozitiilor venite din randul oficialitatilor bisericesti, credinciosii au participat la aceste conferinte ramanand impresionati placut de prestanta invitatilor. In cele ce urmeaza va oferim marturia unui martor care a fost la conferinta de la Brasov, tocmai in calitate de traducator, parintele Ciprian Staicu (in foto):

vineri, 14 octombrie 2016

Comunicat de presa referitor la calomniile aparute la adresa parintilor athoniti care conferentiaza in Romania


In virtutea dreptului la replica:

Urmare a comunicatului Patriarhiei din data de 12.10.2016 - “Precizare privind conferințele realizate de așa zișii „monahi mărturisitori” aghioriți” – asociatia culturala Astradrom doreste sa faca urmatoarele precizari:

joi, 13 octombrie 2016

Patriarhia Română dezinformează credincioşii în legătură cu monahii athoniţi care conferenţiază în România.


Pentru a nu fi acuzată de defăimare şi lipsă de profesionalism agentia "Basilica" ar fi bine să îşi ceară scuze şi să îşi retragă articolele defăimătoare.

    Deoarece basilica.ro, site-ul oficial al Patriarhiei Române a adus informaţii false legat de monahii athoniţi care conferenţiază în România, preotul român (din Grecia) Matei Vulcănescu (în foto) aduce câteva precizări şi cere Patriarhiei Române să-şi repare greşeala cerându-şi scuze faţă de cei pe care i-a calomniat.

    Părinţii athoniţi nu reprezintă poziţia oficială a Sfântului Munte şi nici nu are cum să o prezinte deoarece, încă Muntele Athos nu s-a pronunţat în mod oficial asupra sinodului din Creta. Ei au venit în România în urma invitaţiilor scrise a asociaţiei ASTRADROM şi cu binecuvântarea marilor duhovnici athoniţi.

În cele ce urmează vom publica integral comunicatul oficial al preotului Matei Vulcănescu:

miercuri, 12 octombrie 2016

Cine şi de ce se teme de mărturia părinţilor athoniţi aflaţi săptămâna asta în România?



Monahii athoniţi doresc discuţii publice 
unde să fie invitaţi şi 
susţinătorii sinodului din Creta.

 Părintele Sava Lavriotul (de la Mănăstirea Marea Lavră - Athos) se află în România împreună cu doi monahi români de la schitul românesc Prodromu. Ei au dat pe faţă ceea ce oficialii BOR din România ascund de câteva luni, dovedind că hotărârile sinodului din Creta sunt deviate de la învăţătura autentic ortodoxă. Ecumeniştii din România au răspândit zvonuri prin care se încearcă discreditarea acestora în faţa credincioşilor ortodocşi din ţară. Ei au venit în România cu binecuvântarea superiorilor duhovniceşti, fiind invitaţi de către asociaţia culturală ASTRADROM. Referitor la cele afirmate în timpul conferinţelor, monahii îşi asumă responsabilitatea integral şi sunt dispuşi să stea faţă în faţă cu cei care le aduc acuze. Părintele Sava ne mai spunea: “Doresc, şi chiar îi invit pe cei care au obiecţii în privinţa noastră, să avem discuţii publice despre sinodul din Creta şi despre venirea în România. Nu am nimic de ascuns şi chiar m-aş bucura să lămurim lucrurile faţă către faţă”.

marți, 11 octombrie 2016

Teologul Tselenghidis va veni cu un comunicat referitor la semnatura sa de pe documentul de la Volos



 
    Preotul Matei Vulcanescu sustine ca teologul grec Dimitrios Tselenghidis nu si-a retras semnatura de pe intreg documentul de la Volos ci doar de pe punctul 7-8. In acest sens va veni cu un comunicat in care sa explice detalii despre aceasta situatie.

    Pentru ca unele titluri exprima in mod exagerat situatia, doreste ca acestea sa fie schimbate, spune preotul Vulcanescu in comunicatul sau.

luni, 10 octombrie 2016

Mărturie de credinţă ortodoxă a părintelui Sava Lavriotul la Oradea. O demascare curajoasă a sinodului din Creta şi a oficializării ecumenismului globalizant.



Conferinţa de la Oradea:
Părinţii athoniţi au impresionat publicul orădean prin sinceritate, curaj şi smerenie. 


Monahii athoniţi au fost duminică (9 oct. 2016) seara la Oradea întâlnindu-se cu credincioşi ortodocşi din oraş. Într-o atmosferă autentic ortodoxă, monahii au mărturisit în duhul dragostei şi al smereniei învăţătura Bisericii aşa cum o făceau Sfinţii Părinţi în vremurile de restrişte. Participanţii i-au oprit pe monahi la ieşire pentru a mai pune întrebări legate de subiectul conferinţei, parcă nedorind să se despartă de ei. Bihorenii i-au asemănat pe monahii athoniţi cu Sfântul Visarion Sarai care a mărturisit prin satele din Ardeal îndemnându-i pe oameni la păstrarea dreptei credinţe în perioada uniatismului impus de Habsburgi.

Precizari in legatura cu conferinta de la Beius, cu invitati din muntele Athos

Deoarece unii preoti din Beius au raspandit niste zvonuri gratuite in legatura cu conferinta de luni 10.10.2016, programata in sala mare a Primariei de la ora 17:00, cum ca, pe de o parte, nu va mai avea loc, pe de alta parte ca monahii invitati nu sunt calugari autentici ci vin cu intentii schismatice, dorim sa infirmam aceste lucruri.
In primul rand conferinta de la Beius va avea loc asa cum a fost programata, la fel cum a avut loc si la Oradea in data de 9.10, unde s-a desfasurat intr-o atmosfera duhovniceasca. Conferentiarii au avut parte de o sala arhiplina , din pacate multi oameni chiar nemaiavand loc din aceasta cauza. Ne cerem scuze fata de acestia, timpul de organizare a fost foarte scurt si nu am putut face mai mult. Vor avea insa sansa sa urmareasca inregistrarea conferintei care va aparea pe site-ul nostru in zilele urmatoare.

In al doilea rand vrem sa specificam ca monahii pe care i-am invitat sunt vietuitori din Sfantul Munte, aflati in delegatie oficiala iar cuvintele lor de invatatura sunt in duh ortodox.
Deci ii asteptam pe toti cei care vor sa vina sa ii asculte si sa le puna intrebari in cadrul conferintei de azi.

vineri, 7 octombrie 2016

PS Longhin Jar de la Banceni - omul cu suflet de copil.

VIDEO: Conferinta cu tema "Copii calea spre Hristos"

Partea 1


Partea 2


Conferinta a avut loc in anul 2013. PS Longhin este un om iubit de Dumnezeu. Cuvantul sau este curat si plin de har. In vocea sa se simte smerenie si pacea duhovniceasca de care avem nevoie mereu. Cu atat mai mult azi, in vremurile tulburi in care traim, avem nevoie de cuvantul sau. Cuvantul care zideste si ne intareste este mereu actual.

joi, 6 octombrie 2016

Monahii athoniti vor merge si la Beius



Deoarece multi beiuseni au anuntat ca vor sa mearga cu autocarele la Oradea pentru a participa la conferinta de duminica 9 octombrie a.c., ASTRADROM a decis sa-i invite pe monahi si la Beius.

Conferinta de la Beius va avea aceiasi tema cu cea de la Oradea:
 Ortodoxia calea spre mantuire – aspecte teologice si patristice in contextul istoric actual.

Evenimentul va avea loc in sala mare a Primariei Municipiului Beius, luni, 10 octombrie, incepand cu orele 17:00.


miercuri, 5 octombrie 2016

Papa este fugarit de catre populatia din Georgia. Prozelitismul Vaticanului a fost intampinat in Georgia cu reactii dure din partea credinciosilor ortodocsi.

Impunerea vizitei papei in Georgia, pe cai politice, nu a fost primita cu bucurie de catre populatia tarii. Papa Francisc a fost fugarit de georgienii care au spart gardul format din jandarmi. O parte a preotimii a fost in strada alaturi de populatia sfidata de suveranul pontif care a tinut cu orice pret sa-si faca propaganda intr-o tara ortodoxa unde erezia ecumenista inca nu a reusit sa patrunda. Vedeti si imaginile video de mai jos:


duminică, 2 octombrie 2016

Parintele Eftimie Mitra nu se dezice de ce a spus despre ecumenism si sinodul din Creta. In ceea ce priveste actiunile stradale, demonstratiile, mitingurile sau strangerile de semnaturi nu are nici o implicatie.





Parintele Eftimie Mitra a trimis pe adresa redactiei noastre o scrisoare de dezmintire pe care a fot nevoit sa o scrie in urma unor zvonuri si acuzatii nefondate. Inainte de a prezenta aceasta scrisoare dorim sa facem cateva precizari.