duminică, 18 septembrie 2016

Parintele Antim de la Bistrita lamureste atitudinea sa prin care se delimiteaza fata de ereziile oficializate in Creta.

    Parintele Antim de la manastirea Bistrita a oprit pomenirea, in mod canonic, ierarhului sau care a semnat documentele eretice din Creta. In urma acestui gest radical, staretul sau l-a apostrofat, dar pr Antim nu s-a lasat afectat de acest gest. 

    Vazand ca staretul sau se complace situatiei, acceptand deciziile acestui sinod ecumenist, parintele Antim a decis sa se delimiteze de tot ce il leaga de erezia ecumenista, parasind manastirea Bistrita pana la noi hotarari ale Sinodului BOR care vor repara situatia.

In cele ce urmeaza vom relata o convorbire dintre parintele Antim si unul dintre cei mai mari duhovnici ai muntelui Athos, parintele Hariton: http://aparam-ortodoxia.ro/2016/09/13/convorbire-parintele-antim-parintele-hariton-iulie-2016/


Un comentariu:

  1. Daca ati face transcriptul, bine ar fi, ca se citeste mai repede decat se aude inregistrarea.

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.