joi, 29 octombrie 2015

Invatamantul din Romania si duhul demonic. Atentie parinti la educatia copiilor vostri. Halloween sarbatorit in scoli mai mult decat sarbatorile romanesti.





modelul halloween - un exemplu de civilizatie sau degradare morala?
In situatia in care dascalii din scoli invata copiii cu paganisme, singura solutie ramane educatia din familie. Parintii sa nu isi lase copiii la “serbarile” de Halloween organizate in scoli.

 Din pacate multi nu isi dau seama de pericolul ce il reprezinta Halloween pentru viitoarele generatii. Copii nostri sunt invatati de acum cu aceste sarbatori ca si cum ar fi un lucru firesc, o simpla joaca de-a magia. Din pacate, acest duh demonic, caracteristic cugetului american, este preluat de massmedia romaneasca. Asta nu ne mira, stiind ca tot ce este antiromanesc este promovat in massmedia din Romania. Trist este ca multi profesori din scoli sustin si promoveaza in institutiile de invatamant aceasta sarbatoare a vrajitoriei.

miercuri, 28 octombrie 2015

luni, 26 octombrie 2015

Omul în relația cu Dumnezeu



 
Omul fară Dumnezeu este un om mort spiritual. Orice om trebuie sa aibe o relație sănătoasă cu Dumnezeu. Religia și cultura îl separă pe om de animal. Orice om trebuie să caute mântuirea. Mântuirea ține de două aspecte: Ortodoxia – dreapta credință si ortopraxia – dreapta viețuire.

Primul pas al măntuirii este Taina Sfântului Botez. Nimeni nebotezat nu se mantuie. Singurul botez valid este cel făcut în adevărata biserică a lui Hristos, Biserica Ortodoxă

vineri, 23 octombrie 2015

Ezoteristul Constantin Biris jr. din Brad, amesteca crestinismul cu neo paganismul dacist. Pentru a castiga adepti se foloseste de numele si personalitatea parintelui Arsenie Boca. In propaganda sa religioasa, impreuna cu Ioana Cimpan si Traian Stanciulescu, inventeaza cultul “zeitei” Aritia pe care il promoveaza intre credinciosii ortodocsi.


      Constantin Biris jr. Din satul Criscior, jud. Hunedoara, si-a intemeiat o asociatie nonprofit – ONG – cu numele “Arsenie Boca”. Desi nu are acordul Bisericii Ortodoxe pentru a se folosi de numele duhovnicului de la Prislop, Biris organizeaza activitati religioase cu preoti si credinciosi ortodocsi in fata carora se prezinta a fi un lider spiritual. Acesta spune mereu ca a terminat fcultatea de teologie ortodoxa la Arad vorbind credinciosilor in calitate de teolog ortodox. Aflam de la mai multi preoti din cadrul protopiatului Brad, ca domnul Biris jr. are impedimente serioase in ce priveste hirotonia in treapta diaconiei sau a preotiei – conform canoanelor Bisericii Ortodoxe.


      In actiunile sale “patriotico-religioase” atrage multi sponsori cu greutate financiara, oameni care traiesc cu impresia ca activitatile sale sunt pur crestinesti si romanesti. Adeptii grupului sau spun ca Biris, vrea sa cumpere pamantul natal al parintelui Arsenie Boca, pe numele asociatiei pe care o administreaza, motiv pentru care a solicitat sprijin financiar de la românii din diaspora. Astfel apare si anuntul ca pamantul parintelui Arsenie e in pericolul de a fi cumparat de secte protestante. Vezi

joi, 22 octombrie 2015

Polonia impotriva avorturilor - oficial, prin lege.



 

Instanța constituțională din Polonia a emis joi, 8 oct 2015, o decizie importantă în favoarea dreptului la obiecția de conștiință în practica medicală.




Astfel, curtea (Trybunał Konstytucyjny) a recunoscut că restrângerea dreptului medicilor și celorlalți profesioniști din domeniul medical poate fi făcută exclusiv în situații în care există o nevoie urgentă de a preveni moartea sau vătămarea gravă a sănătății femeii ca urmare a sarcinii. Prin contrast, este neconstituțional să se solicite medicilor să acționeze contrar conștiinței lor

miercuri, 21 octombrie 2015

Sfintii ocrotitori ai Ardealului


Sfintii ardeleni care au fost martirizati de habsburgi pentru ca au refuzat sa treaca la uniatism si au luptat cu pretul vietii lor pentru nealterarea credintei ortodoxe a romanilor din Ardeal. De ce ii cinstim.

 
Sfinţii:
Visarion Sarai,
Sofronie de la Cioara şi
Oprea Miclăuş

Din evlavia populară şi meritele lor faţă de Biserica şi neamul românesc, aceşti trei mărturisitori ai dreptei credinţe, au fost canonizaţi de către Sinodul Bisericii Ortodoxe Române având zi de prăznuire în sinaxar la 21 octombrie.

luni, 19 octombrie 2015

Scolile din Germania au devenit hotel, iar copii menajeri.




Părinții din Germania se revoltă: 
S-a ajuns prea departe! Copiii noștri sunt puși să facă paturile și să gătească pentru refugiați!



Inițiativa unei școli din Germania, de a-i pune pe elevi să facă ”practică” într-un azil unde au fost găzduiți refugiați, i-a revoltat pe părinți.

Directorii unei școli din orașul german Lübeck au hotărât că elevii trebuie să facă ”practică” într-un centru de găzduire a azilanților, ca parte a programei de activități săptămânale. Părinții au luat foc, deranjați de faptul că astfel copiii lor vor fi trimiși să schimbe lenjeria, să ajute la prepararea mâncării și  să sorteze haine pentru migranții ajunși în acest oraș.

Una dintre mame a postat pe Facebook o scrisoare, în care sunt subliniate pasajele care vorbesc despre orele de practică în centrul de azilanți, presa locală confirmând că documentul este oficial.

”Nu am sentimente de ură. Sunt o persoană super tolerantă, dar lucrurile merg mult prea departe. Școala a inclus o nouă disciplină care se numește SERVILISM?”, a comentat cineva pe Facebook.

Majoritatea comentariilor, peste 600, sunt reacții de revoltă față de atitudinea autorităților, nemții întrebându-se acum de ce migranții nu pot să facă singuri treburile puse acum în sarcina unor copii.


sâmbătă, 17 octombrie 2015

Romania se gandeste sa reorganizeze armata. Relatiile dintre SUA si Rusia se contureaza tot mai mult. Cu siguranta Romania va sluji Americii.



Războiul bate la ușă. 
Senatul a aprobat angajarea de rezerviști voluntari


 Senatul, în acest caz for decizional, a aprobat proiectul de lege privind statutul rezerviştilor voluntari. Acesta stabilește proveniența, drepturile și obligațiile, modul de recrutare și selecție, precum și modul de îndeplinire a serviciului militar de către rezerviștii voluntari, anunță Agerpres.

Rezerviştii voluntari vor avea drepturi salariale, li se vor plăti asigurările sociale şi de sănătate şi vor încasa primă de fidelitate. Actul normativ mai prevede că rezerviştii voluntari trebuie să execute instruirea în unitatea

joi, 15 octombrie 2015

CETĂŢILE DACICE – PUNCT IMPORTANT PE HARTA NOILOR MIŞCĂRI RELIGIOASE DIN ROMÂNIA



Abstract:
Fenomenul sectar este un fenomen religios-social. Secta este periculoasă din punct de vedere moral, deoarece produce dezordine, nesupunere. Dorinţa de îmbogăţire, necunoaşterea învăţăturii Bisericii creştine, lipsa preoţilor sau decăderea lor morală sunt numai câteva din cauzele care au dus la apariţia fenomenului sectar în Biserica Ortodoxă.

Ulterior apariţiei şi constituirii lor ca organizaţii şi asociaţii religioase, sectele au tins spre expansiune. 

Zona Orăştiei a reprezentat în trecut centrul vieţii spirituale a strămoşilor noştri; astăzi reprezintă teritoriu cu importante vestigii istorice, iar pentru noile mişcări spirituale cu influenţe orientale, ea este unul din punctele lor principale pe harta României.


Preliminarii

Avertismentul Mântuitorului: „Feriţi-vă de profeţii mincinoşi, care vin la voi în haine de oi, iar pe dinlăuntru sunt lupi răpitori”( Fapte: 7, 15-16) este mai actual ca niciodată. Actualitate care constă în faptul de a ne afla într-o perioadă a revirimentului religios. Cu toate acestea însă, principala ei trăsătură o constituie sincretismul religios. Autosuficienţa şi individualismul conduc la o presupusă „religiozitate” care se substituie adevăratei trăiri creştineşti

marți, 13 octombrie 2015

Medici din America care se pronunta impotriva vaccinurilor impuse fara acordul nostru

MEDICI ROMANI, 

cititi ce zic MEDICI AMERICANI despre VACCINURI!



Iata ce putem citi la Doctors against vaccines – These physicians actually did the research:
Medici împotriva vaccinuri – Aceşti medici au făcut cercetări

(NaturalNews) Următorii medici nu s-au mulțumit cu jumătăți de adevăruri, propagandă și minciuni. Au făcut propriile lor cercetări

luni, 12 octombrie 2015

Situația crestinilor din Siria - desi prigoniti, convertirile la ortodoxie nu inceteaza



Egumen al Sfintei Mănăstiri a Maicii Domnului din Balamand și profesor de teologie biblică la Școala Teologică din același oraș libanez, arhimandritul Iacob Khalil vorbește despre prigonirea creștinilor din Siria și despre refugiații care sunt nevoiți să părăsească țara. 

În cuvântul său, el caracterizează situația din Siria ca fiind similară celei prin care a trecut elenismul din Asia Mică.

     Astăzi, Biserica Antiohiei trece prin grele încercări. Creștinii ortodocși de acolo, care își spun ,,rum” (romani) și care locuiesc de mii de ani în aceste orașe antice, sunt alungați din propria țară. Consider că situația din Siria în momentul de față seamănă foarte mult cu catastrofa din Asia Mică și cu alte situații similare care s-au întâmplat acum câțiva ani în alte regiuni. Spun aceasta pentru că ortodocșii din multe orașe din Siria sunt forțați să plece, altfel ar avea soarta miilor de creștini sirieni care au fost omorâți până acum. Sunt atât de deznădăjduiți, încât nu își doresc decât să plece din Siria. Dacă ambasadele străine și-ar deschide porțile și ar acorda vize oricui ar cere, toți ar dori să plece de acolo. Cei care ar rămâne ar fi doar zece la sută, să zicem. Biserica îi îndeamnă pe oameni să nu plece, îi încurajează să nu le fie frică, să rămână tari în credință, pentru că Orientul este leagănul creștinismului. Nu departe de acolo s-a născut Hristos, acolo a fost scris și Noul Testament. Atunci când noi, orientalii, citim un text din Noul Testament, înțelegem cât de mult Sfânta Scriptură a influențat felul nostru de a fi și a gândi și cât de mult și-a pus amprenta asupra personalității fiecăruia dintre noi. Dacă acești creștini vor pleca din țara lor, le va fi greu să se acomodeze altundeva.

Din păcate, unii afirmă că sunt frații noștri, iar noi i-am crezut, și aceia umblă acum ca niște lupi ca să-i răpească pe ortodocși și le promit că le acordă viză cu condiția să se boteze la ei. Vă dați seama? Îi botează pe creștinii ortodocși din Antiohia, pe ,,rum” (romanii) care au mărturisit cu viața lor și au păstrat credința ortodoxă până în zilele noastre! Așadar, îi botează, le dau vize și îi ,,ajută” să plece pentru ca, în 50 de ani, ei să-și uite cu totul rădăcinile. Este un joc foarte dur și foarte murdar.

     Nu cred că avem nevoie de luptători cu arma în mână acum, pentru că, orice am face doar cu puterile noastre omenești, am pierde. Am pierde dacă am vrea să luptăm cu arme împotriva acestui joc al lui Satana. Nu de luptători avem nevoie, ci de sfinți, de oameni care să-l iubească pe Dumnezeu astfel încât, prin dragostea lor și prin credința în Dumnezeu să-L facă pe El să răstoarne masa lui Satan și a slujitorilor săi. Sunt sigur și am credința că Dumnezeu îi va învinge pe toți. Dumnezeu știe cel mai bine cum să schimbe lucrurile dar cere credință din partea noastră. Cu această nădejde trebuie să mergem mai departe, pentru că tot ceea ce vedem în jurul nostru ne poate face să deznădăjduim.

     Ortodoxia este luată la țintă în acest moment, nimeni nu vrea ca Ortodoxia să se facă auzită în lume, de aceea s-a întâmplat ce s-a-ntâmplat în Asia Mică, în Pont, în Cipru, iar mai apoi în Constantinopol, în Serbia, în Kosovo […]. De ce se întâmplă acest lucru? Pentru că mereu Ortodoxia este luată la țintă. S-ar părea că cineva vrea să șteargă mărturia ortodoxă dar, deși, pe de-o parte avem aceste realități care ne fac să ne pierdem speranța pentru ceva mai bun, ,,împotriva oricărei nădejdi credem cu nădejde” (Romani 4, 18) că nimeni nu poate reuși să șteargă mărturia Ortodoxiei.
Vin și se botează la Ortodoxie oameni pe care ei îi credeau de-ai lor, vin oameni de altă credință care primesc adevărul și vor să devină ortodocși. Dumnezeu are planul său…


sâmbătă, 10 octombrie 2015

Au sosit emigranti sirieni in Romania



Refugiati SIRIENI, barbati tineri, si-au facut aparitia si in Romania. Prinsi intr-o gara din Arad

Patru cetateni de origine siriana au fost depistati, in noaptea de duminica spre luni (4 spre 5 octombrie 2015) in statia CFR din comuna Paulis. E vorba de patru barbati cu varste cuprinse intre 25 si 30 de ani.

„Cei patru cetateni straini au fost descoperiti de politistii Postului de Politie din Paulis. Nu aveau documente de identitate asupra lor, dar au declarat ca sunt de origine siriana si ca au parcurs drumul Siria-Turcia-Serbia-Romania. Cetatenii nu cunosc limba romana si nicio alta limba de circulatie internationala” – a declarat pentru aradon.ro, cms.sef Mitica Purcaru, sef al Serviciului pentru Imigrari Arad.

Cei patru sirieni au fost preluati de catre politisti si condusi la Centrul Regional de Cazare si Proceduri pentru Solicitantii de Azil din Timisoara.

Potrivit pressalert.ro, cei patru refugiati au solicitat azil in Romania, autoritatile romane incepand procedurile legale pentru a se stabili daca li se va acorda sau nu aceasta forma de protectie. Pe toata perioada analizarii solicitarii, cei patru vor fi cazati in centrul din Timisoara.

joi, 8 octombrie 2015

Comunicat de presa



In urma evenimentelor nedorite (referitor la furtul moastelor Sfantului Haralambie - mana stanga) petrecute saptamana aceasta la Manastirea Mega Spileo din Grecia, conducerea ASTRADROM a fost contactata de catre presa pentru informatii.

Ca raspuns precizam ca ASTRADROM nu are nici o implicatie in acest eveniment si nu a organizat acest pelerinaj. Anuntul cu pelerinajul in Grecia a fost postat si pe blogul nostru la cererea organizatorilor din Satu Mare.

In ce priveste prezenta lui Danion Vasile ca ghid al acelui grup, nu ne asumam responsabilitatea. ASTRADROM il considera pe Danion o persoana controversata

Pelerinaj in Tara Sfanta

Pelerinaj la Ierusalim



in perioada 18-25 noiembrie 2015.

Cazarea va fi in Cetatea veche a Ierusalimului langa Sfantul Mormant. Vom vizita toata Tara Sfanta si ne vom ruga la toate Sfintele locuri in care a pasit Domnul Hristos. Plecarea si sosirea va avea loc din/in aeroportul international din Cluj Napoca.
Pret: 750 lei plus 360 dolari.
Detalii la tel: 0766868892, 0721817044, 0761088654, 0725730620




          OBIECTIVE PROPUSE:

miercuri, 7 octombrie 2015

Parlamentarii UE sunt pusi in fata situatiei. Consecintele razboiului din Siria devine un pericol de nestavilit pentru Europa.



Turcia avertizeaza: „3 MILIOANE de sirieni se pregatesc sa plece spre Europa”. 
Reactia oficialilor UE



Turcia avertizeaza Uniunea Europeana ca trei milioane de refugiati sunt pe cale sa plece spre Europa. Anuntul a fost facut chiar de catre presedintele Consiliului European, Donald Tusk.

„Potrivit estimarilor Turciei, inca trei milioane de potentiali refugiati ar putea sosi din Aleppo si imprejurimi”, a declarat, marti, Tusk.

„Astazi, milioane de potentiali refugiati si imigranti viseaza la Europa. Lumea din jurul nostru nu intentioneaza sa ajute Europa. Chiar sunt unii vecini care se uita cu satisfactie la problemele Europei”, a mai spus Tusk, citat de Associated Press.

Tusk a declarat ca interventiile militare ale Rusiei si Iranului pentru sprijinirea regimului Assad vor crea acest nou val migrationist.

Circa 630.000 de persoane au intrat ilegal in Europa de la inceputul anului, a afirmat Fabrice Leggeri, director executiv al Agentiei europene de supraveghere a frontierelor Frontex, intr-un interviu acordat grupului de presa francez Ebra.

„Am inregistrat aproximativ 630.000 de treceri ilegale de frontiere pana la sfarsitul lunii septembrie”, a indicat Legeri, vorbind despre „criza migratorie fara precedent in Europa dupa sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial”, in acest interviu aparut luni in cotidienele Dernieres nouvelles d’Alsace si Alsace din estul Frantei.